Lider într-un proiect transfrontalier în valoare de 2.500.000 euro, Consiliul Județean Bihor va trebui să aștepte 3 săptămâni până când consilierii liberali vor vota acordul de parteneriat. Din fondurile care îi revin, autoritatea publică trebuie să reabiliteze și să transforme cabana din Vadu Crișului într-un centru modern de informare turistică.

Aflat la punctul 21 pe ordinea de zi a ședinței de marți, proiectul de hotărâre făcea referire la aprobarea acordului de perteneriat pentru proiectul „Conservarea, protecția și promovarea naturii de ambele părți ale frontierei româno-maghiare” între Consiliul Județean Bihor, Primăria Vadu Crișului, Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor și Primăria Kӧrӧsszegapáti. Pe scurt – o etapă firească pentru ca, aflată în paragină de mai bine de un deceniu, cabana din Vadu Crișului să poată fi transformată într-un centru modern de informare turistică. Însă grupul PNL nu s-a prezentat la ședință. „Nu s-au prezentat nici la dezbaterile din comisii. Nu știu cauza absenței. Pe ordinea de zi sunt puține materiale și niciunul nu prezintă conflicte. Din data de 22 mai au fost trimise pe mail materialele și convocatorul”, a spus Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor.

„Să convoace ședință extraordinară”

Liderul grupului PNL, Ionel Avrigeanu, a spus că liberalii nu se opun dezvoltării regiunilor cu potențial turistic din județul Bihor și nici nu au boicotat ședința de marți. „Ne-a lipsit un coleg, care lucrează într-o instituție publică. A fost chemat la București pentru data de 30 mai, însă vineri a fost anunțat că trebuie să ajungă cu o zi mai repede. Cred că în ultimul an, consilierii liberali au lipsit de la 3-4 ședințe, fără cele convocate ad-hoc sau de urgență. Noi nu ne opunem dezvoltării turismului, și cred că dacă este urgent, se poate convoca o ședință extraordinară pentru mâine, joi sau luni”, a spus Ionel Avrigeanu, care susține că nu a primit prin e-mail, materialele pentru ședință.

Consiliul Județean este lider al unui proiect transfrontalier în valoare de 2.500.000 euro. Conform documentației, părții române i-ar reveni aproximativ 1.240.000 euro, bani din care ar urma să se reabiliteze și cabana din Vadu Crișului. Înainte de semnarea contractului însă consilierii județeni trebuiau să aprobe acordul de parteneriat. Acum însă … „Vom solicita Secretariatului tehnic comun (BRECO) prelungirea perioadei pentru depunerea documentației în vederea semnării contractului”, a spus Horia Carțiș, directorul Direcției Generale de Dezvoltare Regională, Programe și Proiecte cu Finanțare Externă.

Următoarea ședință ordinară a executivului a fost programată pentru 21 iunie 2018.


Vereș Diana

The post Vor cere amânare appeared first on Agenția News Bihor.

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat