Consilierii județeni au aprobat, în unanimitate, ca banii rămași neutilizați la finalul anului 2019 să fie direcționați și spre finanțarea sistemului de protecție a copilului și a centrelor pentru persoane cu handicap.

Prezenți în număr de 29, în spațiul online, consilierii județeni s-au întrunit, vineri, în cadrul ședinței extraordinate pentru a aproba proiectul de hotărâre privind utilizarea excedentului bugetului local rezultat la încheierea exercițiului bugetar al anului 2019. Aceștia au decis, în unanimitate, ca cele 51,9 milioane lei, rămase de anul trecut, să fie utilizate pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare a sistemului de protecția copilului și a centrelor pentru persoane cu handicap, pentru cheltuieli de dezvoltare, dar și pentru acoperirea golurilor de casă provenite din decalajele între veniturile și cheltuiele secțiunilor funcționare și dezvoltare, în anul curent. Măsura a fost necesară în contextul generat de răspândirea coronavirus, fapt ce a dus la o scădere a încasărilor previzionate pentru acest an.

Bugetul județului și a instituțiilor subordonate pentru anul 2020 a fost aprobat cu un deficit de 391.500 lei pentru funcționare, respectiv 51,5 milioane lei pentru dezvoltare, acoperit din excedentul anului 2019.

 

Veres Diana

The post Utilizarea excedentului, aprobată în ședința extraordinară appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat