Ediţia din acest an a Turului Ciclist al Bihorului, programată să aibă loc în perioada 9-12 iulie, a fost amânată, din cauza pandemiei de coronavirus. Organizatorii au decis să reprogrameze evenimentul pentru anul viitor.

În momentul declarării stării de urgență în România, își confirmaseră deja participarea la Tour of Bihor 19 echipe, între care și cele trei echipe italiene invitate să participe la Giro d’Italia 2020: Androni Giocattoli – Sidermec, Bardiani-CSF-Faizanè și Vini Zabù – KTM, iar lista sponsorilor și partenerilor era confirmată în proporție de peste 60%. Organizatorii aveau confirmate echipele de arbitraj, primiseră toate avizele de la Primăria și Consiliul Local Oradea, se pregăteau să trimită documentația legată de traseu la Direcția de Drumuri și începuseră negocierile cu câțiva parteneri noi pe partea de HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Catering) pentru asigurarea cazărilor și meselor.

„A fost o decizie dificilă, având în vedere faptul că ne pregăteam pentru ediția aniversară cu numărul 5, dar sănătatea și siguranța vine mai presus de orice, în această perioadă. Am fost nevoiți să punem totul pe așteptare. Către final de martie am primit de la Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) o informare cum că se suspendă toate evenimentele până la 1 iunie, iar spre final de aprilie am mai primit una, în care suspendarea a fost prelungită până la 1 iulie ”, a declarat Mariana Macovei, marketing și comunicare Tour of Bihor.

În condițiile în care nu existau garanții că nu va apărea o nouă amânare și în lipsa unor reglementări clare pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentelor sportive, organizatorii Tour of Bihor au decis să amâne competiția pentru anul viitor. „În Tur sunt implicați mii de oameni. 300 sunt doar participanții și echipa de organizare, cărora li se adaugă susținătorii și spectatorii, fără de care această competiție nu ar fi ceea ce este. Chiar dacă am fi avut reglementări, gândul că am putea pune în pericol sănătatea atâtor oameni, dacă o singură persoană nu ar fi respectat aceste reglementări, a fost suficient pentru a ne determina să decidem amânarea pentru anul viitor”, explică Mariana Macovei, precizând că situația creată de pandemie a pus presiune inclusiv asupra bugetului, în condițiile în care sponsorii potențiali sau deja confirmați, s-au trezit în dificultate din cauza crizei.

Inclus în calendarul competițional al Uniunii Cicliste Internaționale, Tour of Bihor este primul tur ciclist din România implicat în programe de educare a copiilor, și primul transmis integral live în mediul online. Ediția din acest an a Tour of Bihor trebuia să aibă loc după Turul Sibiului, pentru a oferi echipelor străine posibilitatea de a participa la două competiții pe durata unei singure vizite în Romțnia. Inițiativa rămâne valabilă pentru următoarea ediție, fiind considerată, de organizatorii ambelor tururi, o șansă pentru a repoziționa România pe harta ciclismului internațional.

Mădălina Venter

The post Tour of Bihor a fost reprogramat pentru 2021 appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat