În programul lunii august, Teatrul Regina Maria include, pe lângă spectacolele care fac parte din repertoriul Trupei Iosif Vulcan, evenimente conexe și spectacole de teatru independent susținute de Teatrul Artemotion și Fundația FITO, în cadrul proiectului „Teatrul pentru toți”.

Teatrul pentru toți” este un proiect care își propune realizarea unui parteneriat între Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria și asociațiile și fundațiile culturale, producătoare ale unor spectacole de teatru independent. Pornind de la situația actuală, marcată de pandemia generată de virusul COVID-19, ținând cont de faptul că toate evenimentele culturale se desfășoară exclusiv în aer liber, pentru perioada estivală, respectiv pentru lunile august și septembrie, Teatrul Regina Maria și-a propus să introducă în cadrul programului lunar de spectacole al trupei, câteva spectacole de teatru independent, concerte, expoziții, lansări de carte și întâlniri ale artiștilor cu publicul spectator. ,,Luna august am dedicat-o comediei și ne-am propus să vă delectăm cu trei spectacole, la care masca nu vă va putea proteja de virusul comediei și bunei dispoziții. Consider că acest proiect răspunde mai multor nevoi. Oferă un spațiu de joc pentru spectacolele independente, completează oferta estivală de spectacole a teatrului, creează posibilitatea creșterii audienței atât pentru teatru, cât și pentru companiile independente și, nu în ultimul rând, pune bazele unui tip de parteneriat care, dacă se va dovedi profitabil, poate deveni model pentru stagiunile viitoare”, a precizat Balint Bocskai Victoria, director temporar Trupa Iosif Vulcan.


 

Primul eveniment la care Teatrul Regina Maria vă invită este lansarea cărții ,,Bunavestire delicioasă. Ocolul pandemiei în 33 de cânturi, care va avea loc în data de 7 august, de la ora 18, în Cetatea Oradea. La realizarea acestei cărți inedite au contribuit 69 de artiști, care doresc să transmită faptul că orice dificultate, fie ea și o pandemie, se depășește prin adaptare: joc, dialog, creativitate și, mai ales, prin curajul de a merge mai departe. Coloana sonoră a evenimentului va fi interpretată live de către proiectul muzical „Corbu”, inițiat și coordonat de Sergiu Corbu Boldor și Luiza Matilda Mitu. Accesul la eveniment este gratuit! Tot în 7 august, de la ora 20, în Cetatea Oradea va avea loc spectacolul Teatrului Artemotion, Gunoierul, în regia lui Sebastian Lupu. Din distribuție fac parte actorii Richard Balint, Sebastian Lupu și Mirela Niță-Lupu, în trei roluri excepționale, prin care au reușit să cucerească publicul încă de la premiera acestui spectacol provocator și plin de umor. Vineri, 21 august, de la ora 20, pe scena mobilă din Cetatea Oradea, Fundația FITO prezintă comedia ,,Iubești? Plătești!”, regia artistică Denisa Vlad. Veți avea ocazia să îi întâlniți pe actorii Corina Cernea, Denisa Vlad și Sorin Ionescu într-o comedie savuroasă. La doar o săptămână distanță, vineri, 28 august, de la ora 20, pe scena mobilă din Cetatea Oradea va avea loc o nouă comedie „Tanța și Costel”, în regia lui Sebastian Lupu.

Biletele sunt deja disponibile și pot fi achiziționate on-line pe Eventim.ro. Totodată, acestea se pot achiziționa și la fața locului, cu o oră înainte de începerea evenimentelor, dar aceasta, în limita locurilor disponibile. Prețul unui bilet este de 25 lei.

Mădălina Venter

The post „Teatrul pentru toți”, în luna august appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat