Consilierii județeni au decis, marți, cooptarea comunei Tămășeu în societatea Parcuri Industriale Bihor SA și majorarea capitalului cu aport în natură în valoare de peste 1.500.000 lei. Ce înseamnă aceasta? În imediata vecinătate a viitoarei autostrăzi, pe raza comunei Tămășeu se va înființa un parc industrial.

Pásztor Sándor, președinte, Consiliul Județean Bihor: „Cum se va trece granița româno-maghiară, la aproximativ 5 kilometri, se va crea un parc industrial prin care credem că atât zona, cât și județul Bihor, din punct de vedere a infrastructurii, dar și financiar, se va dezvolta.”Parcul Industrial din Tămășeu va avea o suprafață de 7 hectare, după ce, în urma ședinței ordinare de luni, consilierii au decis aducerea ca aport social două terenuri în suprafață de 33.068 metri pătrați, respectiv 35.613 metri pătrați. În spatele cifrelor însă, comuna Tămășeu ar putea avea o șansă la dezvoltare.

Matyi Miklós, primar, Tămășeu: „Este o comună de gradul 3 cu impozite foarte mici și așa ne-am gândit că prin asocierea cu Consiliul Județean nu vindem tot timpul pământul ci creăm ceva ca să ne aducă beneficii. Va fi bun și pentru populație și pentru tineret, să nu mai mergem tot timpul în străinătate, să știm, să învățăm, să creăm noi locurile de muncă în comuna noastră.”

Consilierii din Tămășeu au aprobat în unanimitate, în ședința ordinară de luni, asocierea comunei cu județul Bihor, comuna Tileagd și orașul Săcueni în societatea Parcuri Industriale Bihor S.A.

Veres Diana

The post Tămășeu va avea un parc industrial appeared first on Agenția News Bihor.

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat