Spadasina Bianca Benea se pregătește în Italia pentru Campionatul Mondial

Sportiva orădeană Bianca Benea, de la secția de scrimă a clubului CSM, participă în aceste zile la un cantonament alături de lotul național de spadă juniori feminin al României. Stagiul se desfășoară la Centrul de Pregătire Olimpică de la Formia, din Italia.

Lotul României este alcătuit din Bianca Benea (CSM Oradea), Alexandra Predescu (CSA Steaua), Denisa Barosan (CSA Steaua) și Zsuzsa Schlier (CSS Tg Mures). Antrenori sunt Cornel Milan și orădeanul Nicolae Ille.

Conform site-ului clubului CSM Oradea, fetele se antrenează alături de echipa similară a Italiei, proaspăt campioană a Europei la Plovdiv. Printre italience se află și Alessandra Bozza, campioană mondială anul trecut la cadete, la competiția desfășurată la Bourges (Franța) și medaliată cu bronz anul acesta la Europeanul de la Plovdiv (Bulgaria), în proba de junioare.

Precizez că în perioada 1-10 aprilie, tot la Plovdiv, se desfășoară Campionatul Mondial de scrimă pentru cadeți și juniori, iar Bianca Benea va participa în proba individuală și pe echipe la juniori. Reamintesc că Bianca este campioană națională de juniori (U 20) și vicecampioană națională de tineret (U 23).

Florin Mihalca