Comisia de dialog social a prezentat, în cadrul întâlnirii de azi, situația distribuției biletelor de odihnă și tratament de către Casa Județeană de Pensii Bihor, pe anul 2019 dar au fost și precizări cu privire la regulamentul de desfășurare a acestei activități în anul 2020.

Unitățile de tratament balnear, proprietate a Casei Naționale de Pensii Publice, a asigurat pentru anul 2020 un număr de maxim 59.926 de locuri de tratament balnear, care urmează să fie repartizate în 19 serii de tratament.

Beneficiarii biletelor de tratament gratuite
Categoriile de persoane care beneficiază de tratament balnear în mod gratuit sunt pensionarii de invaliditate, persoanele persecutate politic sau de către regimurile instaurate în România, precum și veteranii sau văduvele de război. Lor li se adaugă peroanele cu handicap sau asigurații pentru accidente de muncă și boli profesionale.

Noutățile din acest an
”Noutățile aduse de Ordinul Președintelui CNPP nr. 347/05.02.2020 privind criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear, vin în sprijinul persoanelor încadrate în handicap grav care au dreptul la asistent personal și care până anul trecut nu beneficiau de bilet de tratament decât cu însoțitor, vor beneficia, începând din acest an, de bilet de tratament și neînsoțiți, totul în baza unei declarații pe proprie răspundere din care să reiasă că se pot descurca și fără ajutor. O altă noutate este cea privitoare la simplificarea modalității de depunere a solicitării de bilet de tratament, acum fiind necesară doar cererea persoanei. Doar în momentul ridicării biletelor de tratament va fi necesară copia biletului de trimitere medicală.”, a precizat directorul executiv adjunct al Casei Județene de Pensii Bihor, Carmen Polman.
Anul trecut, în stațiunile Băile Felix și 1 Mai, recunocute pentru beneficiile apelor termale, au beneficiat de tratament un număr de 2.632 de persoane. Cele mai multe solicitări au fost în stațiunile: Felix, Băile 1 Mai, Moneasa, Herculane, Căciulata, Tinca și Covasna.

Repartiția alocării biletelor de tratament
Repartiția alocărilor biletelor de tratament se poate consulta la sediul CJP Bihor, Oradea, strada Dunărea nr. 8 și pe pagina web www.cjpensiibihor.ro

Agenția NewsBihor

The post Situația biletelor de odihnă și tratament în Bihor appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat