Convocată pentru ora 14, tocmai pentru a putea aproba acordurile de parteneriat dintre UAT Județul Bihor și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, ședința de îndată nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum. În sală au fost prezenți doar consilierii PSD și UDMR. „Constat că sunt prezenți doar 16 consilieri, 17 lipsesc. Nu există 50% din voturile necesare, astfel consider ședința încheiată. Înseamnă că proiectele care au fost depuse pentru finanțare, nu se mai pot discuta la ADR Nord-Vest, miercuri dimineața”, a precizat președintele Consiliului Județean Bihor.

Pásztor Sándor a convocat ședința de îndată, după ce, în această dimineață, grupul PNL a votat împotriva ordinii de zi extinse, ce a cuprins proiecte de hotărâre privind acorduri de parteneriat pentru asigurarea unor finanțări europene, asocierea dintre Parcuri Industriale și comuna Drăgănești și majorarea capitalului social al societății, dar și aprobarea, respectiv actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru două obiective de investiții. „Să rămânem pe ordinea de zi stabilită, urmând ca noua conducere a Consiliului Judeţean să decidă asupra chestiunilor acestea”, a spus consilierul Ionel Avrigeanu.

Prezent în sala de ședință, directorul Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Bihor a argumentat necesitatea aprobării proiectelor de hotărâre, ce ar permite finanțarea DJ 709 A Belfir-Șoimi-Pocola, respectiv implementarea proiectului „Muzeul Satului Bihorean meșteșuguri tradiționale Băile 1 Mai”, din fonduri europene.  „În 2020, Ministerul Fondurilor Europene sprijină proiectele elaborate de UAT-uri pe linie de turism și drumuri județene. S-au alocat sume pentru finanțarea studiilor de fezabilitate și proiectelor tehnice. ADR Nord-Vest ne-a solicitat, acum o lună, niște propuneri de finanțare. Le-am făcut, le-am trimis. Miercuri după-masa ne-au trimis o solicitare să avem două HCJ pentru aprobarea unui parteneriat în baza căruia să se poată asigura finanțarea. În termen de 5 zile, adică, miercuri cel târziu, trebuie să ajungă la Cluj, în caz contrar pică finanțarea. Se vor depune cereri de finanțare pentru execuție. Aceste două proiecte vor deveni prioritare pentru județul Bihor, deci vom avea siguranța că va fi asigurată și execuția, în ciclul 2021-2028”, a explicat Filip Cheșeli, directorul Direcției Tehnice. Potrivit documentelor prezentate consilierilor, în cazul aprobării parteneriatului privind reabilitarea drumului județean, contribuția ADR Nord-Vest, în prima etapă, ar fi fost 1,44 milioane lei, iar a Consiliului Județean, 257.412 lei. În ceea ce privește implementarea proiectului Muzeul Satului Băile 1 Mai, contribuția ADR Nord-Vest ar fi fost 710.215 lei (98%), iar a CJ Bihor, 14.494 lei, reprezentând 2%.

Printre proiectele de hotărâre supuse dezbaterii în ședința de îndată s-au aflat și actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Campus școlar pentru învățământul special din municipiul Oradea” și aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul  „Centru pentru cultură și artă contemporană Bihor”.

Veres Diana

 

The post Ședința de îndată nu s-a ținut din lipsă de cvorum appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat