Din 22 mai 2020, Muzeul Țării Crișurilor, Muzeele Memoriale „Aurel Lazăr”, „Iosif Vulcan” și „,Ady Endre”, precum și peștera de la Vadu Crișului se vor redeschide pentru vizitare. Și Serviciul Salvamont Salvaspeo Bihor anunță că a finalizat curățirea remarcarea mai multor trasee turistice.

„Le mulțumim tuturor celor care ne-au urmărit online, pe facebook și pe site-ul instituției noastre, rămânând astfel alături de noi în această perioadă grea pentru toată lumea. Expozițiile virtuale rămân în continuare la dispoziția publicului, însă pentru cei care vor dori să vină la sediile noastre, am pregătit noi reguli de vizitare și măsuri de protecție impuse de situația actuală, valabile pentru toate obiectivele aflate în subordine. Astfel, publicul este rugat să respecte indicațiile personalului muzeului și traseele de vizitare.”, a transmis conducerea Muzeului Țării Crișurilor. Conducerea instituției spune că publicul va avea acees în incintă în intervalul orar 10-15, în zilele de marți, joi, sâmbătă, și între 10-18, miercuri, vineri și duminică. „Pentru toți vizitatorii purtarea măștii de protecție este obligatorie, de aceea publicul este rugat să fie pregătiți în acest sens.La intrare se va lua în mod obligatoriu temperatura fiecărui vizitator, accesul în instituție fiind posibil doar dacă aceasta nu depășește 37,3 grade celsius. Persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree) nu li se permite accesul în instituție. La intrare vor exista dispensere cu soluții dezinfectante pentru mâini, precum și covorașe cu dezinfectant pentru încălțăminte. Numărul maxim de persoane pe fiecare circuit de la Muzeul Țării Crișurilor va fi de 15; la muzeele memoriale și la Peștera de la Vadu Crișului vor avea acces, pentru vizită, grupuri de 10 persoane”, se arată în comunicatul transmis de Muzeul Țării Crișurilor. Vor exista trei circuite pentru vizitare: Vivariul, Secția de Artă și expozițiile din sălile de la etajul I.

Salvamontiștii marchează traseele montane

„Salvatorii montani continuă să desfășoare activități de reamenajare și remarcare a traseelor turistice din județl Bihor, activitate ce are ca scop și asigurarea posibilității de a parcurge traseul cu targa de salvare, în caz de intervenție. S-au efectuat lucrări pe anumite sectoare din traseele Baraj Leșu – Meziad, respectiv Coada Lacului – Meziad în zona Piatra Bulzului. Glăvoi – Piatra Galbenei – Focul Viu – Glăvoi au fost răfacute integral. S-a degajat poteca de crengi și arbori cazuți, s-au revopsit marcajele vechi iar pe anumite portiuni s-au facut altele noi si a fost deviata poteca 15-20m în lateral pentru a evita zonele cu doborâturi. Am marcat cu galben pe hartă zonele unde s-a intervenit. S-a abordat traseul Poiana Ponor – Cetățile Ponorului, Refugiul Salvamont – Padiș, Cetățile Rădesei”, anunță Salvamont Bihor. Conducerea Salvamont Salvaspeo Bihor transmite turiștilor să fie atenți la șerpi veninoși și căpușe.

Mădălina Venter

The post Se redeschide Muzeul Țării Crișurilor appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat