„În perioada 20-27 septembrie, începem să reprogramăm spectacolele anulate pentru abonamentele eliberate în stagiunea 2019/2020. În prima fază, invităm publicul să vizioneze producțiile „Familia Schroffenstein”, „Lala din Țara Zânelor”, „Y”, respectiv „Salcâm în floare”. Totodată, artiștii Ansamblului Nagyvárad urcă pe scenă cu spectacolul folcloric „Cântecul ostașului”, iar Trupa Lilliput îi așteaptă pe cei mici cu producțiile pentru copii „Janos viteazul”, „Galoșul fermecat” și „Pasărea fericirii”, respectiv musicalul „Undeva în Europa”, transmite Biró Árpád.

După spectacolele în aer liber organizate în luna august, în 20 septembrie, publicul este invitat la premiera spectacolului „Planul Phoenix”, ce va avea loc în Sala Mare a teatrului orădean. În 21 septembrie, actorii vor marca Ziua Dramei Maghiare cu spectacolul „Joacă de copil” de O. Horváth Sári, un text câștigător al categoriei Debut la concursul de dramaturgie al Teatrului Szigligeti și Teatrul Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc, montat pe scenă de regizorul Szilágyi Bálint. Ansamblul Nagyvárad pregătește o nouă premieră intitulată „Dansuri solo”, iar în seara de 22 septembrie, publicul va putea urmări 3 spectacole individuale, în interpretarea a 3 dansatori. Spectacolul este programat la sala Studioului Szigligeti. În 23 septembrie, de la ora 17, Yorick Studio din Târgu Mureș vine pe scena aceluiași studio, cu „Dispariții”. Piesa spune povestea unei familii de sași din Transilvania, din 1945 până în zilele noastre. „Se bazează pe o cercetare aprofundată, interviuri cu supraviețuitorii deportărilor în Siberia, sași plecați din țară după 1990, cărți tip oral history, arhive și articole de presă originale. Textul în sine însă este inspirat din experiențele personale ale autoarei. Povestea se desfășoară în 3 etape, reflectând 3 evenimente-cheie din istoria României: 1944-1945 (deportarea etnicilor germani în lagărele de muncă sovietice), 1989-1990  (Revoluția Română urmat de emigrarea în masă a minorității germane), și 2007 (aderarea României la Uniunea Europeană)”, se transmite în informarea Teatrului Szigligeti. În 24 septembrie, de la ora 19, în sala mare vor urca pe scenă, artiștii Trupei „Tompa Miklós” a Teatrului Național Târgu Mureș, cu spectacolul „Un dușman al poporului” de Henrik Ibsen.

Biletele sunt disponibile la casieria teatrului, respectiv online, pe www.biletmaster.ro. Mai multe informații privind programul spectacolelor sunt accesibile pe site-ul oficial și paginile Facebook ale Teatrului Szigligeti.

Veres Diana

The post Se redeschid spațiile interioare le Teatrului Szigligeti appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat