Compania Parcuri Industriale Bihor S.A. a demarat procedura de licitație deschisă privind dobândirea și exercitarea dreptului de folosință asupra a 6 (șase) parcele disponibile în Parcul Industrial Tileagd. Parcelele sunt destinate construirii halelor sau clădirilor în vederea desfășurării activităţilor de producţie și servicii.

Situat în localitatea Tileagd, la aproximativ 17 km de Oradea (pe drumul european a fost recepţionat de Consiliul Judeţean Bihor în primăvara acestui an.  “În urma încheierii lucrărilor de infrastructură, în cadrul Parcului Industrial Tileagd se regăsesc următoarele utilități și dotări: rețea de energie electrică, rețea de apă și apă incendiu, rețea de canalizare menajeră, rețea de canalizare pluvială, rețea de iluminat stradal și perimetral şi rețea internă de căi de acces și de transport, aprovizionare și de distribuție bunuri pentru fiecare parcelă”, transmite, printr-un comunicat de presă, Consiliul Judeţean Bihor.

Parcele pentru activităţi de producţie şi servicii

Societatea Parcuri Industriale Bihor, care administrează amplasamentul de la Tileagd a demarat licitaţia pentru atribuirea a 6 parcele. “Urmărim ca în cadrul parcului industrila Tileagd să avem rezidenți care să realizeze activități de producţie, în care predomină industria prelucrătoare, serviciile de distribuție, de depozitare de mărfuri, logistică, transport, şi servicii în care predomină activitățile financiar-bancare, de consultanță, proiectare, cercetare-dezvoltare, precum și activități de administrare a afacerilor, inclusiv serviciile conexe care conferă domeniul de specializare al parcului industrial.  Printre condițiile impuse viitorilor investitori se numără: suma investită, ce trebuie să fie minimum 60 (șaizeci) EURO/mp, raportată la suprafața totală a unității (parcelei) pentru care se depune oferta, numărul locurilor de muncă nou create în parcul industrial să fie de minimum 25, și nu în ultimul rând, gradul de ocupare al terenului (pentru construcțiile cu acoperiș), minimum 20% și maximum gradul prevăzut de Planul Urbanistic Zonal aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Tileagd nr.104/13.12.2017”, spune Simon Adrian, directorul societăţii Parcuri Industriale Bihor SA.

Rezidenții vor plăti societăţii care administreayă amplasamentul redevența în cuantum de  minim de 4,20 Euro/mp/23 de ani, pentru zona Industrie Prelucrătoare (producție) ca bază de pornire a licitației deschise, respectiv 4,60 Euro/mp/23 ani, pentru zona Servicii. La aceasta se adaugă o taxă de administrare de 0,4 euro/mp/an.

Depunerea ofertelor se face în perioada 07.09.2020 – 16.11.2020, ora 12. Deschiderea ofertelor va avea loc în prezența ofertanților și a Comisiei de Evaluare și Selecție, în data de 16.11.2020, la ora 14. Cele 6 parcele supuse procedurii de licitație deschisă sunt pretabile pentru investiții de până la 1 milion euro. În cazul investițiilor care vor depăși această sumă, Parcuri Industriale Bihor pune la dispoziție un al 7-lea lot, cu o suprafață de 2,11 hectare, care va face obiectulunei negocieri directe.

“Tileagdul va fi în continuare partener al acestui proiect, ceea ce este un factor în plus pe lângă infrastructura “la cheie” oferită investitorilor. Am convingerea că, prin atragerea de rezidenți în parcul industrial, nu doar comuna noastră va avea de câștigat, ci întreaga zonă a Văii Crișului Repede, această dezvoltare economică generând și îmbunătățirea calității vieții”, a spus Adrian Codrean, primarul comunei Tileagd.

Relațiile suplimentare pot fi obținute la punctul de lucru al societății sau prin poșta electronică la adresa office@investinbihor.com Documentele aferente licitație sunt disponibile pe https://investinbihor.com/parcul-industrial-tileagd/

Veres Diana

The post Se caută investitori în parcul industrial Tileagd appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat