Asociația Tineretului Voluntar a derulat, și anul acesta, mai multe activități de educație nonformală ce urmăresc formarea și dezvoltarea continuă a elevilor și cadrelor didactice din Oradea. Una dintre acțiuni a avut loc săptămâna trecută, când în cadrul unui workshop multietnic, 40 de elevi și profesorii lor au prezentat tradiții populare și culinare.

„Sunt dirigintă a unei clase în componența căreia există și copii de etnie maghiară, slovacă, romă. De la bun început au fost extrem de receptivi. Au așteptat organizarea acestui workshop pentru ca fiecare să poată vorbi despre trăsăturile caracteristice grupurilor etnice, folclor, tradiții culinare, religie și cultură. Educația interculturală pregătește elevii pentru a trăi într-o societate diversă”, a precizat, Ramona Maghiar, președintele Asociației Tineretului Voluntar. Activitățile finanțate de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte au cuprins organizarea unui workshop, la care au participat 40 de elevi de etnii și religii diferite și 5 cadre didactice, și a unei excursii la Alba Iulia. „România este o țară la confluența mai multor religii, etnii și culturi diferite. Sunt elevă în Oradea, dar m-am născut în Republica Moldova. Mi-a făcut o deosebită plăcere să vorbesc despre oamenii de acolo, obiceiurile pe care le au în preajma sărbătorilor religioase importante de peste an, dansurile populare și port. Așa reușim să ne cunoaștem mai bine”, a spus Natalia Meșina, elevă în clasa a X-a.

Inițiatorii își doresc să creeze, prin intermediul proiectului, un climat școlar caracterizat prin deschidere față de diversitate, tolerență și cooperare în activități comune.

Veres Diana

The post Sărbătorim diversitatea în anul Centenarului appeared first on Agenția News Bihor.

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat