Autoritățile de frontieră române au anunțat, joi, ridicarea restricțiilor pentru lucrătorii transfrontalieri, la granița cu Ungaria. Astfel începând cu data de 26 martie 2020, ora 06:00, se permite deplasarea lucrătorilor transfrontalieri având cetățenie română și maghiară, cu domiciliul sau reședința în limita a 30 kilometri de la linia de frontieră către interior, prin punctele de trecere a frontierei Salonta și Săcueni. „Persoanele vor prezenta la controlul de frontieră în mod obligatoriu, un contract de muncă, titlu de proprietate sau alte documente echivalente ce atestă faptul că acestea tranzitează frontiera de stat în scop profesional sau pentru desfășurarea de activități agricole sau comercializarea de produse alimentare”, a transmis comisar șef Laura Beatrice Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

Ministrul maghiar al Afacerilor Externe, Szijjártó Péter, a anunțat, miercuri, că circulația navetiștilor devine, din nou, posibilă la granița dintre Ungaria și România. Citat de agenția de presă MTI, oficialul a declarat că „împreună cu autoritățile române s-a decis să se dezvolte o procedură prin intermediul căreia, lucrătorii transfrontalieri din Ungaria şi România să poată face naveta, în scop profesional, astfel de proceduri fiind deja în vigoare între Ungaria şi Austria, respectiv Ungaria şi Slovacia. ”

Pásztor Sándor le-a solicitat ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, soluții pentru mii de cetățeni, obligați să facă naveta peste graniță pentru a ajunge la locurile de muncă. În adresa din 19.03.2020, președintele Consiliului Județean Bihor i-a propus ministrului Bogdan Aurescu să ia în calcul deschiderea unui punct de trecere a frontierei, în zona de nord a județului.

Veres Diana

The post S-au redeschis granițele pentru navetiști appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat