S-a Sărbătorit Ziua Eroilor la Biserica Ortodoxă din Birtin

Pe 13 iunie 2024, satul Birtin a răsunat de glasurile copiilor și de sunetul clopotelor bisericii, marcând sărbătorirea Zilei Eroilor. Evenimentul a avut loc la biserica ortodoxă din localitate, unde comunitatea s-a adunat pentru a cinsti memoria celor care și-au dat viața pentru patrie.

Ceremonia a început cu o slujbă emoționantă oficiată de preoții Bolojan Romel și Meghesan Vasile. Fiecare cuvânt rostit în cadrul liturghiei părea să atingă sufletele celor prezenți, aducând un omagiu profund eroilor satului Birtin. Cu o voce plină de reverență și compasiune, preoții au invocat amintirea celor care au făcut sacrificiul suprem pentru libertatea și demnitatea noastră.

Un moment deosebit al zilei a fost marcat de prezența copiilor din clasa a IV-a, îndrumați de doamna învățătoare Lup Victoria. Aceștia au pregătit un program artistic dedicat eroilor, recitând poezii și cântând imnuri patriotice. Entuziasmul și inocența copiilor au adus o rază de speranță și au insuflat un sentiment de mândrie în inimile celor prezenți.

Doamna învățătoare Lup Victoria a coordonat cu grijă copiii, asigurându-se că fiecare moment artistic a fost prezentat cu respect și devotament față de eroii locali. Poeziile și cântecele patriotice, interpretate cu suflet de micuții elevi, au creat o atmosferă solemnă și au subliniat importanța cinstirii memoriei celor căzuți.

Domnul director Mălai Florin, de la Colegiul Tehnic Nr. 1 din comuna Vadu Crișului, a susținut un discurs plin de recunoștință și admirație față de eroii locali. În cuvintele sale, a subliniat importanța educației și a cunoașterii istoriei noastre pentru a construi un viitor mai bun. „Înțelegerea sacrificiilor făcute de eroii noștri ne ajută să apreciem libertatea și democrația pe care le avem astăzi. Este responsabilitatea noastră să păstrăm vie memoria lor și să îi onorăm prin faptele noastre de zi cu zi”, a afirmat directorul.

Evenimentul s-a încheiat cu un moment de reculegere și depunerea de coroane la monumentul eroilor din curtea bisericii. Comunitatea din Birtin s-a unit într-o rugăciune colectivă, mulțumind eroilor pentru curajul și sacrificiul lor. În această zi de sărbătoare, satul Birtin și-a amintit de valorile care îi definesc identitatea și a reafirmat angajamentul de a păstra vie memoria celor care au luptat pentru libertate.

Astfel, Ziua Eroilor la Biserica Ortodoxă din Birtin a fost un prilej de reflecție, recunoștință și solidaritate, reafirmând legăturile puternice dintre generații și respectul profund pentru trecut. Cu fiecare an ce trece, memoria eroilor devine mai puternică, iar comunitatea își consolidează identitatea și spiritul de unitate.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.