Proiectul, finanțat de Consiliul Județean Bihor prin Direcția Social Comunitară, presupune evaluarea stării de sănătate a studenților orădeni prin analiza compoziției corporale și efectuarea unor teste non invazive. „Au fost efectuate măsurători privind greutatea subiecților, indicele de masă corporală, masă musculară, grăsime viscerală, metabolismul bazal, hidratarea organismului (apa intracelulară/ extracelulară/total), indicele sarcopenic, faza de unghi, și s-a verificat saturația de oxigen, presiunea arterială, pulsul, debit cardiac, lumenul capilarelor, vâscozitatea sanguină, pH, hemoglobina, hematocrit, volum eritrocitar. Știm că așteptările intelectuale, implicarea și cantitatea de cunoștințe ce trebuie acumulate îi fac pe studenți să caute surse de stimulare psihică și fizică, pentru a înlătura oboseala. Acești stimuli, deseori, sunt dăunători pentru organism. Prin proiect, noi ne adresăm acelei categorii de studenți care este expusă factorilor exogeni”, spune profesorul Tünde Jurca.

Activitățile s-au derulat în perioada 12-14 octombrie, cu participarea a 20 de studenți ai Facultății de Medicină și Farmacie. În urma evaluării, specialiștii au întocmit o broșură cu observațții și recomandări personalizate pentru fiecare student participant, în vederea îmbunătățirii stării de sănătate.

News Bihor

The post Proiect pentru evaluarea și îmbunătățirea stării de sănătate a studenților appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat