Toți cei 34 de consilieri prezenți, joi, la ședința ordinară și-au dat acordul pentru ca administrația publică județeană să solicite fonduri europene pentru consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare actuale. „Ministerul Fondurilor Europene a lansat apelul pentru accesarea finanțărilor prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Se consideră oportună depunerea unei cereri de finanțare, având ca parteneri Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Unitatea de Asistență Medico-Socială de Psihiatrie Nucet, Unitatea de Asistență Medico-Socială Popești”, se arată în documentul ce a stat la baza proiectului de hotărâre. Obiectivele urmărite sunt protejarea populației și creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19 atât în instituțiile din subordinea Consiliului Județean, furnizoare de servicii de sănătate și sociale, cât și la nivelul întregului județ.

Valoarea proiectului este 14,5 milioane lei (TVA inclus) echivalentul a 3 milioane de euro. „Contribuția proprie este 0 lei. Consiliului Județean îi revin 96.322, 94 lei, D.G.A.S.P.C. – 13.774.626, 12 lei, Spitalului de Psihiatrie din Nucet – 261.858, 06 lei, iar Unității de Asistență Medico-Socială Popești – 399.192,88 lei (TVA inclus). În esență, finanțatorul asigură plata cheltuielilor efectuate pentru achiziționarea materialelor de protecție și aparaturii medicale necesare în prevenirea și combaterea infecției provocată de coronavirus”, se arată în proiectul de hotărâre. Potrivit specialiștilor din cadrul Consiliului Județean Bihor, perioada de implementare a proiectului este august 2020-aprilie 2021.

Veres Diana

The post Proiect pentru consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat