Patru spectacole vor putea viziona orădenii, în luna iunie, la Teatrul Regina Maria. Două dintre acestea se vor juca pe o scenă mobilă amplasată în Cetatea Oradea, unul în Sala Mare, iar altul în Sala Arcadia.

În 10 iunie, spectatorii vor putea viziona, în Cetatea Oradea, ,,În inima nopții – Episodul Lear”, un spectacol despre noaptea minții, noaptea rătăcirilor, despre o lume ce se îndepărtează de rațiune și dragoste și se instalează în teritorii traversate de ură, violență, complot, exil, alienare, crimă, pentru ca, în cele din urmă, să caute cu fervoare, la capătul nopții, drumul spre lumină.

În ziua următoare, ,,Scripacrul pe acoperiș”, această producţie monumentală, cu decoruri impunătoare, coregrafie complexă, orchestră live şi costume autentice revine în atenția publicului, în Sala Mare a teatrului.

În 13 iunie, ,,În inima nopții – Episodul Macbeth” va porni pe urmele domnului și doamnei Macbeth, plecați pe drumul fără întoarcere al distrugerii de sine. Proiecții ale acestor suflete chinuite de aspirații vinovate iau forme fabuloase, chiar sub ochii celor prezenți, între zidurile Cetății.

Ultimul spectacol care se va juca în iunie este ,,Variațiuni enigmatice”, pus în scenă în Sala Arcadia. O întâlnire profesională dintre doi bărbați inteligenți, scriitorul Abel Znorko, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, și jurnalistul Erik Larsen, se va transforma brusc într-o energică partidă de șah verbal care îi va antrena chiar și pe cei mai pretențioși spectatori.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului, deschisă de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online, pe www.biletmaster.ro.

Larisa Patricia Herlaș

The post Programul lunii iunie la Teatrul Regina Maria appeared first on Agenția News Bihor.

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat