Conducerea Teatrului Szigligeti a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, evenimentele și producțiile ce vor avea loc în primăvara acestui an. „Teatrul Szigligeti pregătește noile ediții ale Festivalului HolnapUtán și Festivalul de Primăvară Varadinum. Abonamentul pentru Festivalul HolnapUtán include 3 spectacole din cadrul evenimentului multiart, ce se va desfășura între 15-19 aprilie. Acesta este accesibil la prețul de 60 lei. În cadrul Festivalului de Primăvară Varadinum vor fi incluse 4 spectacole pe scena mare și un spectacol studio. Publicul va avea acces la producțiile Baletului din Győr, ale Teatrului Național din Miskolc și ale Teatrului Gárdonyi Géza din Eger. Abonamentul valabil pentru 5 spectacole va costa 100 lei”, a anunțat conducerea instituției de cultură orădene. Cei care achiziționează „abonamentele primăverii”, vor putea urmări și un spectacol de teatru-dans, în cadrul Programului Imre Zoltán.

O nouă premieră a Ansamblului Nagyvárad

Noua premieră a Ansamblului Nagyvárad aduce un omagiu tuturor celor care au avut de suferit în urma războiului mondial, în special familiilor destrămate. Spectacolul „Cântec ostășesc” va fi montat pe scenă de Mihályi Gábor, directorul artistic al Ansamblului Popular Maghiar de Stat, iar prima reprezentație va avea loc în 21 februarie, de la ora 19, în Sala Mare a teatrului. Punctul de pornire și sursa de inspirație a spectacolului o constituie culegerea de cântece ostășești din Primul Război Mondial, realizată de Bartók și Kodály. „László Kelemen, colegul meu compozitor din Cântec Ostășesc, a redactat un concert intitulat Bartók la Viena, având muzica bazată pe culegerea mai sus amintită. Cântec ostășesc este, simbolic vorbind, și comemorarea unui concert, în care, pe lângă materialul folcloric, sunt incluse fragmente din operele lui Bartók Béla”, spune regizorul Mihályi Gábor.

Pe lângă melodiile populare binecunoscute, în cadrul spectacolului de aproape o oră și 30 de minute, vor fi incluse opere de Bartók precum „Dansuri populare românești”, „Trei cântece populare din județul Ciuc”, respectiv opere corale cântate de membrii Corului Filarmonicii de Stat Oradea. Bilete la premiera din 21 februarie se găsesc deja la casieria teatrului, dar și online, pe www.biletmaster.ro

Veres Diana

The post Program cultural diversificat la Teatrul Szigligeti appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat