În toamna anului trecut, Asociația Culturală D’Art iniția prima întâlnire, într-un cadru organizat, între reprezentanții industriei ospitalității și cei ai furnizorilor de produse și servicii gastro și conexe din județul Bihor. „Good Chefs Oradea”, o inițiativă susținută și de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte, a adus la o masă aproximativ 100 de producători locali și reprezentanți ai industriei hoteliere. Cu sprijinul Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România, proiectul a mers mai departe, ajungând, anul acesta, până în Germania.
Gustare din Bihor la Olimpiada culinară!
Produsele alimentare tradiţionale bihorene au fost promovate la cel mai important eveniment culinar mondial al anului: Olimpiada gastronomică de la Stuttgart! „La degustarea organizată luni, 17 februarie, de „Good Chefs Oradea” au participat conducerea World Association of Chefs Societies (inclusiv preşedintele Thomas Gugler), şefii bucătarilor din mai toate ţările participante la Olimpiadă, dar şi echipele naţionale de seniori şi juniori ale României. Pe masă au fost pâine, mezeluri şi brânzeturi, miere şi dulceţuri, zacuscă şi murături, siropuri, sucuri şi ceaiuri, pălincă, vin şi bere, toate din Bihor. Degustarea a avut loc chiar la standul W.A.C.S. (World Chefs Village)”, a transmis Nicolae Pop, inițiatorul proiectului Good Chefs Oradea. Produsele prezentate la Stuttgart au fost oferite de producători din Lugaș, Salonta, Oradea, Oșorhei, Roșia, Poienii de Jos, Uileacu de Munte, Pomezeu, Calea Mare. Din delegaţia „Good Chefs Oradea” au făcut parte Nicolae Pop, Ciprian Urs şi Horia Ciocan.
Veres Diana
The post Produse tradiționale din Bihor, promovate la Stuttgart appeared first on Agenția News Bihor.