La cea de-a VI-a ediție a decernării premiilor oferite de Anadolu Theater Awards, care a avut loc la începutul lunii februarie, Teatrul Regina Maria din Oradea a obținut Premiul Special al secțiunii Teatru Internațional pentru spectacolul ,,Avalanșa”, de Tuncer Cücenoğlu, în regia lui Petru Vutcărău.

Anadolu Theater Awards este singura organizație din Turcia care are și o identitate internațională. Ceremonia de înmânare a premiilor a avut loc la The Water Performing Stage, parte din sediul Ziarului Teatral, incendiat în urma unui accident nefericit, petrecut în luna august a anului 2019. Decernarea distincțiilor a avut, astfel, și o semnificație simbolică, a renașterii din propria cenușă a prestigioasei instituții.

Evenimentul a reunit artiști din România, Germania și Azerbaijan. Premiul Special pentru spectacolul ,,Avalanșa” i-a fost oferit Elvirei Rîmbu, manager al Teatrului Regina Maria.

Spectacolul este inspirat din povestea reală a locuitorilor unui sat de munte din estul Anatoliei, unde oamenii trebuie să trăiască, timp de nouă luni pe an, în completă liniște pentru a nu declanșa o avalanșă. Frica, reprezentată sub mai multe forme, a dus la apariția unor reguli absurde, însă care trebuie respectate cu prețul vieții și, uneori, chiar cu prețul morții.

Orădenii care nu au văzut încă ,,Avalanșa” pot face acest lucru în 22 februarie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO: defoto

The post Premiu internațional pentru ,,Avalanșa” appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat