Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Oradea – Punctul de Trecere a Frontierei Borş şi Nădlac II au depistat trei bărbaţi, căutaţi de autorităţile din România şi Olanda, pentru infracţiuni de furt şi de tentativă de introducere în mod ilicit de telefoane mobile în penitenciar şi contra proprietăţii.

* În data de 14.03.2017, în jurul orei 2, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, județul Oradea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, cetăţeanul român Dănuţ I., în vârstă de 21 de ani, din judeţul Ialomiţa. Acesta circula ca pasager într-un autocar înmatriculat în România.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de furt, tânărul având de executat o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni.

* Tot în data de 14.03.2017, în jurul orei 9, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, cetăţeanul român Florian A., în vârstă de 30 de ani, din judeţul Galaţi, pasager într-un microbuz înmatriculat în Germania.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autoritățile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de introducere în mod ilicit de telefoane mobile în penitenciar, având de executat 1 an închisoare.

* Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, cetăţeanul român Mihai A., în vârstă de 50 de ani, din judeţul Constanţa.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile din Olanda, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de  infracţiuni contra proprietăţii.

În toate cazurile, persoanele în cauză au fost predate unor echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor şi Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Comisar-şef Laura Bondar, Purtător de cuvânt al ITPF Oradea

error: Continut protejat