Fapte antisociale depistate la frontiera de vest a țării

Poliţiştii de frontieră de la Punctului de Trecere a Frontierei Săcuieni, judeţul Bihor, au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism pentru care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de înmatriculare fals.

În data de 22 martie 2017, ora 18, la Punctul de Trecere a Frontierei Săcuieni, jud. Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român Claudiu Ş., în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Sharan, înmatriculat în Franţa.

La controlul de frontieră şoferul a prezentat pentru autoturism un certificat de înmatriculare cu însemnele autorităţilor franceze.

La verificări, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat pentru mijlocului de transport prezintă urme de ştersături mecanice, fiind ulterior retipărit.

În cadrul primelor cercetări şoferul a declarat că a cumpărat autoturismul din România, contra sumei de 1.100 euro şi nu are cunoştinţă despre faptul că certificatul mașinii este fals.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Comisar șef  Laura Bondar

 

 

 

 

 

 

 

Urmărit general, depistat la frontieră

 

 

 

           Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II –Csanadpalota au depistat un bărbat căutat de autorităţie române, pe numele lui fiind emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice.

 

În data de 23.08.2017, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei cetăţeanul român Ionel S., în vârstă de 28 de ani, din Neamţ.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice şi avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de 8 luni.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.