Marți, la șapte luni de la votul dat în Comisia de Muncă a Parlamentului European, din care face parte și bihoreanul Emilian Pavel, a fost supusă la vot în fața plenului reunit la Strasbourg propunerea de modificare a directivei europene privind muncitorii detașați la muncă în străinătate.

Votată cu sprijinul masiv al statelor din Vest, noua directivă nu este pe placul tuturor. ,,Mi-aș fi dorit ca instituțiile europene să fie mai ambițioase pentru că, așa cum am spus și într-un blog anterior, directiva nu răspunde pe deplin preocupărilor oamenilor. Avem nevoie de soluții eficiente pentru problemele reale care afectează acești cetățeni”, a declarat Emilian Pavel, deputat în Parlamentul European.

Astfel, bihoreanul a cerut, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European, ca cetățenii din Europa de Est sau de Sud să fie plătiți la același nivel cu cei din restul Europei, după principiul plată egala la munca egală, indiferent de unde se află pe teritoriul UE. ,,Pentru a avea cu adevărat un impact social și economic echitabil, toate statele membre trebuie să lupte împreună pentru egalizarea nivelului de trai și implicit al salariilor, pentru întreaga Uniune”, a spus europarlamentarul. În acest sens, acesta a atras atenția asupra faptului că anumite companii vestice plătesc în țări precum Portugalia, Grecia, România, Ungaria, Bulgaria sau Polonia salarii mult mai mici decât la ele acasă.

Emilian Pavel s-a angajat că va sprijini cât de mult va putea viitoarea Autoritate Europeană a Muncii, care, speră el, ar putea avea sediul chiar în România. ,,Consider că această nouă agenție UE trebuie să devină o unealtă eficientă care să sprijine statele membre în implementarea reglementărilor stabilite prin noua directivă europeană privind muncitorii detașați și care să garanteze, astfel, concurență echitabilă la nivelul Uniunii Europene”, a mai precizat deputatul.

Larisa Patricia Herlaș

The post Plată egală pentru muncă egală appeared first on Agenția News Bihor.

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat