Consilul Local al municipiului Beiuș, a dispus alocarea sumei de 500.000 lei pentru gestionarea situației de urgență datorată pandemiei de COVID-19.

 

”În contextul situației epidemiologice determinate de răspândire noului coronavirus, începând cu data de 24 martie se închid sectoarele C și D din cadrul Pieței Agroalimentare a municipiului Beiuș, inclusiv spațiile comerciale care nu comercializează produse alimentare. Sectoarele A și B vor rămâne deschise, precum și spațiile comerciale destinate comercializării produselor alimentare. Întreaga zonă va fi dezinfectată zilnic între orele 16-18.”, anunță administrația Pieței Agroalimentare Beiuș.

”Vom putea asigura și dezinfecția străzilor din municipiul după finalizarea procedurii de atribuire a contractului, lucru care se va întâmpla în cursul acestei săptămâni.”, a declarat primarul urbei de pe Crișul Negru.

37 persoane izolate la domiciliu

Azi, 25 martie, avem un număr de 37 de persoane izolate la domiciliu, în 9 locații. Suntem alături și de populația în vârstă pentru a le facilita cumpărăturile de strictă necesitate. În acest sens, am obținut sprijinul unui supermarket din municipiu care livrează gratuit, pe bază de comandă telefonică, alimentele de care au nevoie, totul în condiții de igienă maximă. În evidențele noastre se află 2.000 de vârstnici pe care îi vom ajuta să depășească cu bine această pandemie.”, a declarat pentru News Bihor, Petru Mlendea-Căluș, primarul municipiului Beiuș.

Noi termene limită pentru plata taxelor

Termenul de 31 martie 2020 stabilit pentru plata cu anticipație a impozitul pe clădiri, terenuri și mijloace de transport se propagă până la data de 30 iunie 2020 inclusiv. De asemenea, doritorii pot achita on-line diferite taxe ori amenzi, accesând https://www.globalpay.ro/public/beius/login/index/redirctrl/debite/rediract/debite/lang/ro

Informați-vă din surse oficiale

Toți aceia care au cunoștință despre persoane venite din zonele afectate de COVID – 19 și care nu sunt, sau au părăsit în mod voluntar izolarea, pot contacta una din următoarele instituții: Poliția Municipiului Beiuș – tel.0259 321 109 , Direcția de Sănătate Publică a Județului Bihor – tel. 0259434565 sau Jandarmeria la numărul de telefon 0259 430 770. Cetățenii trebuie să se informeze doar din sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la numărul 669 la linia TELVERDE (0800 800 358). De asemenea, site-urile https://www.cnscbt.ro/ și http://www.dsu.mai.gov.ro/, furnizează informații oficiale despre sitația răspândirii noului tip de coronavirus.

 

Agenția NewsBihor

The post Plan de măsuri pentru siguranța cetățenilor din municipiul Beiuș appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat