Luni, 13 august, a avut loc la Castelul Zichy din Diosig semnarea documentului de susținere a creșterii importanței punctului de frontieră Săcueni (RO) – Létavértes (HU). La inițiativa primarului Mados Attila au răspuns președinții celor două consilii județene, Pásztor Sándor și Pajna Zoltán, respectiv primari din Valea Ierului.

Întâlnirea a avut ca scop de a convinge factorii de decizie din cele două ţări, Guvernele şi Ministerele Afacerilor Interne, ca punctul de trecere al frontierei Săcuieni-Letavertes, să funcţioneze permanent. Totodată, comisarul şef de poliţie Cristian Ţicle, şeful sectorului SPF Diosig a specificat că în ultimul an traficul a crescut cu 50%. „Ar fi necesari 16 oameni pentru ca punctul de trecere al frontierei Săcuieni -Letavertes să funcţioneze non-stop. Adică patru oameni pe tură. Acum sunt doi oameni. Este foarte clar că în cazul în care pe aici vor trece şi autocare un singur om nu poate face faţă. Sunt necesari minim doi oameni pe un sens”, a spus comisarul şef Cristian Ţicle. Prezent la Diosig, primarul de Letavertes a vorbit despre problemele pe care le întâmpină în aceste momente şi anume despre faptul că pe terenul intravilan din localitatea sa circulă acum 200.000 de maşini, care îngrădesc oarecum accesul proprietarilor de terenuri agricole la loturile lor. Acesta a militat pentru mai multe sensuri giratorii dacă traficul în punctul de trecere al frontierei va creşte.

Cererea cetăţenilor susținută

Cetățenii din microregiunea Valea Ierului, au întocmit o cerere prin care solicită a două probleme majore privind punctul de trecere de frontieră de la Săcuieni-România şi Letavertes-Ungaria şi anume: modificarea programului de lucru actual 7:00-23:00 la program non-stop 0-24; înfiinţarea unui culoar pentru tranzitul autocarelor de capacitate până la 60+1 persoane, actualmente limita fiind de microbuse cu 16+1 persoane. Documentul fiind susținut și semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, și de preşedintele Consiliului Judeţean Hajdu Bihar, Pajna Zoltán.

Mădălina Venter

The post Pentru un orar non-stop la PTF Săcueni-Letavertes appeared first on Agenția News Bihor.

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat