Spectatorii mici și mari sunt invitați să participe, în 4 noiembrie, de la ora 11.00, la premiera piesei ,,Apolodor, pinguinul călător”, de Gellu Naum. Spectacolul Trupei Arcadia este o reeditare a proiectului artistic de mare succes realizat de regretatul actor și regizor Ion Mâinea și va fi pus în scenă la sala Arcadia.

Aventurile pinguinului Apolodor au prins viața, prima dată, pe scena Teatrului Regina Maria, avându-i în distribuție pe actorii Corina Cernea și Igor Lungu. În anul 2005, maestrul Ion Mâinea a decis să transfere spectacolul în palmaresul Teatrului Arcadia, refăcând distribuția cu Zentania Lupșe, Igor Lungu și Rin Tripa. Textul hazliu și sensibil deopotrivă, mesajul profund și ritmul antrenant fac din ,,Apolodor, pinguinul călător” un spectacol fără vârstă, care cucerește generații de copii, indiferent de spațiu și timp.

Directorul artistic al trupei Arcadia, Sebastian Lupu, care semnează și coordonarea artistică a spectacolului, a decis să-i dea acestui proiect un suflu nou, perfect adaptat zilelor noastre. ,,<<Apolodor, pinguinul călător>> este un spectacol pentru mici și mari deopotrivă, o călătorie fabuloasă, îmbrăcată minunat în poezia lui Gellu Naum. Un spectacol plin de muzică și culoare, într-un minunat decor semnat de Oana Cernea, în care proiecțiile video cu picturi realizate de Mădălina Baciu înlocuiesc elemente din scenografia clasică”, apreciază Sebastian Lupu.

,,Am ales să readuc în prim-plan acest proiect, datorită excepționalului text creat de Gellu Naum, un text prin are avem șansa să ne întoarcem la adevăratele valori. Textul are o forță dramatică reală, o complexitate și o frumusețe aparte. Spectacolul devine, astfel, o modalitate ingenioasă de a familiariza copii cu versul, considerat, astăzi, aproape desuet”, mărturisește regizorul.

Povestea lui Apolodor

Apolodor este un pinguin care s-a născut și a crescut la circ. El decide că a venit momentul să-și cunoască adevărata familie și pleacă într-o călătorie plină de peripeții pentru a-și găsi frații. Ajuns la destinație, Apolodor realizează însă că familia reală este cea în care ai crescut și în care te-ai simțit iubit. ,,Dacă ar fi să mă gândesc la un motto al acestui spectacol, aș spune: În loc să-ți dorești ceea ce nu ai, învață să te bucuri de tot ce ai primit”, a dezvăluit directorul artistic al trupei Arcadia.

Călătoria lui Apolodor va prinde viață grație actorilor Igor Lungu, Zentania Lupșe, Rin Tripa și Andrei Fazecaș.

Dacă nu ajungeți la premieră, puteți să participați la cea de a doua reprezentație a spectacolului, care va avea loc tot în 4 noiembrie, de la ora 17.00. Spectacolul este dedicat copiilor cu vârste mai mari de 5 ani. Biletele s-au pus în vânzare la agenția Teatrului Regina Maria și online, pe biletmaster.ro.

Larisa Patricia Herlaș

The post Pe urmele lui ,,Apolodor, pinguinul călător” appeared first on Agenția News Bihor.

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat