Harnici, uniți și cu un plan bine pus la punct pentru dezvoltarea afacerii, familia Gros din Oradea, ne dezvăluie, în interviul de azi, care au fost pașii pe care i-au urmat pentru a le fi atât de apreciate legumele și fructele pe care le produc dar și etapele pe care trebuie să le parcurgă pentru obținerea certificatului de atestare bio.

NewsBihor: Cum a început afacerea dumneavoastră?
Ovidiu Gros: Părinții noștri din totdeuna s-au ocupat cu agricultura și ne-au inspirit și nouă dragostea de a lucra pământul, de a mânca sănătos, cu atât mai mult acum când avem patru copii, ne-am hotărât să producem pentru noi, dar și pentru apropiații noștri iar prietenii ne-au adus alți clienți și astfel am reușit să ne extindem.

NewsBihor:  Cum arată o zi de muncă?
Ovidiu Gros:  În agricultură munca fizică este o necesitate, deși deținem utilaje agricole, trezitul de dimineață și culcatul târziu au devenit rutină. O zi de muncă ar putea fi descrisă astfel:  ne trezim dimineața devreme, irigăm, recoltăm produselele pentru comenzi, la amiază pregătim și distribuim comenzile iar seara, în perioada de căldură, întreținem culturile prin săpare, plivire și tot ce este necesar.NewsBihor:  Ce vă diferențiază de competitorii din breaslă?
Ovidiu Gros:  De la început ne-am propus să producem natural luând în calcul aspectul cel mai importat: producem pentru familie. Tratamentele le aplicăm cu produse certificate pentru producția bio. Legumele sunt cultivate în câmp deschis, iar livezile sunt concepute de noi pentru producție moderată nu foarte intensiv. Toate fiind în câmp deschis, depindem foarte mult de natură și ne rugăm bunului Dumnezeu să ne dea ploaie și soare la timp.

NewsBihor:  Cât timp dedicați afacerii? Vă ajută și membrii familiei? 
Ovidiu Gros:  Fiind o afacere de familie muncim doar noi și copiii noștri, cel mai mult ne ajută cel de 3 ani, mezinul familiei. Timpul alocat în agricultură nu poate fi cuantificat deoarece sunt perioade în care trebuie să ne ocupăm foarte mult de afacere, iar în sezonul rece ne ocupăm mai puțin.

NewsBihor:  Care sunt legumele și fructele pe care le putem cumpăra de la dumneavoastră?
Ovidiu Gros:  Fructele pe care le producem sunt: cireșe, vișine, caise, piersici, prune. Legumele sunt diversificate în funcție de sezon. De obicei avem: spanac, ceapă verde, ceapă uscată, usturoi, 2-3 tipuri de fasole verde, morcovi, păstârnac, pătrunjel, varză, vinete, ardei, roșii, cartofi, dovlecei, sfeclă roșie, etc.

NewsBihor:  Care este piața de desfacere? Vindeți și on-line?
Ovidiu Gros:  Produsele noastre sunt comercializate într-un grup restrâns pe Whatsapp denumit: “Coșul săptămânii”. Din mesajul trimis la început de săptămână, mai precis lunea, clienții își pot alege produsele dorite pe care le oferim în săptămâna raspectivă. Un alt punct de desfacere al produselor noastre este un magazin din centrul orașului Oradea de tip  ”zero waste” ( 0 pierderi). Surplusul îl comercializăm în Piața Rogerius, la masa 404, unde suntem ajutați de mama noastră, căreia îi mulțumim și pe această cale. Prea puțin postăm în alte grupuri și rețele de socializare.NewsBihor:  Ce planuri de viitor aveți în ceea ce privește dezvoltarea bussines-ului?
Ovidiu Gros:  Noi producem natural însă nu deținem un certificat de atestare bio. În anul aceasta ne-am propus să demarăm și actele pentru certificarea produselor noastre.

NewsBihor:  În contextul actual al răspândirii coronavirusului, credeți că ar trebui să ne reîntoarcem la a consuma fructe și legume autohtone, gustoase, pline de nutrienți, benefice pentru sistemul nostru imunitar?

Ovidiu Gros:  A consuma legume și fructe autohtone ar trebui să fie un lucru elementar în conștiința noastră ca națiune. Vreau să cred, că este nevoie de Covid-19 ca românii să conștientizeze necesitatea consumării produselor locale. Este foarte important să sprijinim producătorii locali care depun eforturi enorme pentru a avea un produs de calitate cu gust, aromă și textură, chiar dacă prețul este mai ridicat decât cel al produselor importate.

 

Agenția NewsBihor

The post Ovidiu Gros ne prezintă afacerea familiei și planurile pentru un viitor din ce în ce mai prosper appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat