Președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, a participat, în această dimineață, la o oră deschisă cu 26 de elevi din Italia, oaspeți ai școlii Szacsvay Imre din Oradea.

Cei 26 de elevi, însoțiți de 3 cadre didactice, se află în Oradea de la începutul acestei săptămâni. „Este vorba despre un proiect Erasmus în cadrul căruia, elevii italieni sunt oaspeții noștri, participă la orele susținute de profesorii noștri. Elevii școlii Szacsvay au fost, de asemenea, oaspeții lor”, a precizat Pásztor Gabriella, directorul școlii gimnaziale Szacsvay Imre.

Întâlnire cu președintele Consiliului Județean Bihor

În această dimineață, grupul de elevi a participat la o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Bihor. Mai bine de 30 de minute, Pásztor Sándor le-a răspuns oaspeților din străinătate, instalați în sala de ședințe a Consiliului Județean. Elevii au subliniat diferențele existente între sistemele de învățământ: „Noi nu avem avem pauze și mergem la școală și în zilele de sâmbătă. Cred, de exemplu, că atunci când un elev învață o limbă străină, pauzele sunt binevenite. Altfel se concentrează un elev după 40-50 de minute de studiu și altfel unul care învață 4 ore”, a spus una dintre eleve.

La prânz, cei 26 de elevi și însoțitorii lor au vizitat Filarmonica de Stat Oradea. După-amiază, oaspeții au participat la expoziția „Invențiile unui geniu. Mașinile lui da Vinci” de la Muzeul Țării Crișurilor. Vineri este programată o excursie la Peștera Urșilor.
The post Oră deschisă appeared first on Agenția News Bihor.

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat