Două zile le-au luat autorităţilor din Vadu Crişului să-i convingă pe locuitori să se testeze. Oamenii se tem că astfel se vor infecta şi a fost nevoie ca şeful jamdarmeriei Bihor să facă personal testul. Chiar şi aşa doar un sfert dintre localnici au cedat.

Patru persoane dintr-o comunitate au ajuns la spital în ultimele zile cu coronavirus. Autorităţile au decis imediat testarea celorlaţi 500 de oameni. Misiunea s-a dovedit însă extrem de dificilă.

Cosma Dorel, primar comunei Vadu Crişului: Joi am incercat o prima testare, esuata din pacate, cu refuzul in masa al cetatenilor. Le era frica sa se testeze pentru ca au zis ca o sa se infecteze, ca o sa ii infectam noi.

Testul presupune însă doar recoltarea de salivă și de secreții nazale. Pentru a le câştiga oamenilor încrederea, primul care a făcut testul a fost chiar comandantul jandarmeriei din Bihor.

Cosma Dorel, primar comunei Vadu Crişului: Am purtat discutii cu ei, la inceput erau violenti si au refuzat testarea. Speram sa mai putem convinge sa mai testam.

După două zile de negocieri 125 de oameni au acceptat testarea. Ceilalţi încă nu. Şi până ce îi vor convinge poţiştii şi jandarmii rămân la post pentru a verifica dacă regulile de distanţare socială sunt respectate.

A zis primarul să mergem să ne luăm ceva provizii că nu avem nimic”, spune o localnică.

Autorităţile spun că în funcţie de rezultatul testelor se poate ajunge la carantinarea comunităţii.

Preluat de pe observatornews.ro

Comentarii (6)

 • Pascar Sorin

  Și cu ceilalți cum va fi ,ce se va face ?

 • Dani Gavrilut

  Din montaj reiese ca în Vadu Crișului cetățenii sun toți romi. Mulțumim Antena, mulțumim Varanu și PSD. Alin sa nu îmi ștergi comentariul.

 • Sandu Puscau

  Sa intelegem ca dupa venirea rezultatelor Vadu Crisului va fi inchis in carantina? Nimeni nu va mai intra si iesi din Vad”??? Asta sa urmarit de fapt cu tot acest circ???

 • Petrica Puscas

  Sa ii carantineze numai pe romi.

 • Gel Rostas

  Alin Alexandru Nojea amu zi tu alin ca tu sti ce in samna asta au facut testele si au coborat jos nu au dat contact cu toti … si daca vin rezultatele cu pozitiv nu le au in fectat pe toti .. ce fel de teste sau luat eu zic ca sunt false … trebuea sa stau izolati pana vin rezultatele corect .. si inca cv ar trebui sa ia teste si vadu ca au dat contact cu toti vadu si cu mai multi

 • Alin Alexandru Nojea

  Dacă, Doamne ferește, ies pozitive testele, cu siguranță se va extinde testarea în sat sau ne vor carantina pe toți. Sperăm să iasă toate ok și să nu ne mai certăm romani-țigani-unguri pentru asemenea lucruri. Toți ar trebui să înțelegem că dușmanul comun este virusul și să colaboram pentru vindecarea comunității.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat