O echipă operativă formată din poliţişti sub directa coordonare a procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor s-a deplasat sâmbătă, 18 martie, în jurul orei 18.30, la o adresă din municipiul Oradea, pentru efectuarea unei percheziţii domiciliare, existând suspiciunea că acolo s-ar afla Adrian Hladii, bărbatul care l-a împușcat în umăr pe Gheorghe Zaharia și a împușcat-o în cap pe Dalia Duca, în 15 martie 2017.

În momentul în care poliţiştii bihoreni, împreună cu procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au ajuns la uşa apartamentului care urma să fie percheziţionat, bărbatul a sărit pe geamul locuinţei, care se afla la etajul al patrulea. Acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri, însă a decedat.

Adrian Hladii era căutat de polițiștii bihoreni, sprijiniți de cei de la București, pentru uciderea cu sânge rece a Daliei Duca și rănirea lui Gheorghe Zaharia.

Totul a început miercuri, 15 martie 2017, dimineață, în jurul orei 9, când Adrian Hladii a venit cu flori la fosta lui prietenă, Dalia Duca, care se afla în compania noului iubit, Gheorghe Zaharia.

Când acesta a coborât să vadă ce se întâmplă Adrian Hladii a tras în jur de cinci focuri de armă dintre care unul l-a atins pe Zaharia, apoi a urcat cu forța fata într-un BMW și a fugit cu ea de la locul faptei, de pe strada Barcăului.

Gheorghe Zaharia a fost transportat la spital de un echipaj al SMURD și introdus direct în operație. Glonțul a trecut prin gât și s-a oprit în omoplat. După operație, conform afirmației medicilor, bărbatul se afla în afara oricărui pericol.

La cinci ore de la răpirea de pe strada Barcăului, polițiștii au anunțat că tânăra răpită a fost găsită moartă, la marginea orașului, împușcată în cap.

Dalia Duca a fost descoperită pe un teren viran din apropierea căii ferate din Ioşia, în autoturismul cu care fusese răpită. Conform polițiștilor, fata a fost însă împușcată pe strada Barcăului sau imediat după plecarea de pe acea stradă. Polițiștii au pornit o amplă operațiune de căutare, depistând urme din sângele lăsat de suspect la locul faptei și pe o suprafață importantă de teren.

Polițiștii bihoreni au primit sprijin de la București pentru continuarea oprerațiunilor, aceste încheindu-se cu decesul criminalului, sâmbătă, 18 martie în jurul orei 18.30.

Vasilică Ichim

error: Continut protejat