Vineri, după amiază, fanii autoturismelor vintage și-au dat întâlnire în parcarea Lotus Retail Park, unde filiala Oradea a Retromobil Club România a organizat o nouă competiție. Desfășurat în perioada 17-18 iulie, sub titulatura „Drumul Vinului 2020”, raliul a adunat la start 30 dintre cele mai rezistente și bine echipate retromobile din țară. Fanii mașinilor românești nu au fost dezamăgiți, la start regăsindu-se autoturisme Dacia, Oltcit și Aro, fabricate între anii 1978-1985. Orădeanul Vlad Tătaru, spre exemplu, a luat startul raliului la bordul unui autoturism Dacia 1300, fabricat în anul 1978.

Apariții deosebite: Jaguar (1985) și Ford Mustang

Printre retromobilele aflate la start s-au regăsit Trabant 601, fabricat în anul 1981. Celebrul „Trabi” s-a impus anul trecut, la Oradea, în cadrul Raliului fără frontiere. Cei prezenți vineri, la start, au putut admira un Roadster roșu al echipajului format din Rencsik Anna/Rencsik Evelyn, un Ford fabricat în anul 1965, dar și câteva apariții deosebite: un Jaguar fabricat în 1985, înmatriculat în județul Sălaj, precum și un Ford Mustang impunător.

În prima zi a raliului, echipajele au avut de parcurs distanța de aproximativ 47 km, între localitățile Oradea-Diosig. La întoarcere, echipajele au străbătut Valea Ierului, pe o distanță de 65 km.

Veres Diana

The post O competiție pentru fanii mașinilor românești appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat