Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi în ședința de marți a vizat mutarea temporară pe funcția de consilier superior în cadrul Direcției de Evidență a Persoanelor a lui Călin Puia, directorul D.G.A.S.P.C. Bihor. Potrivit documentelor prezentate consilierilor, Călin Puia este cercetat administrativ la recomandarea Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. Proiectul a trecut cu votul consilierilor PSD-UDMR-ALDE, nu și PNL care au optat să nu își exercite votul. 

Ionel Avrigeanu, consilier județean: „Aici am avut o singură observație. Această decizie nu este de o Hotărâre a Consiliului Județean. Este o dispoziție a președintelui care primește materialul și dispune pe perioada verificării – „se mută în serviciul ăsta.”

Conducerea Consiliului Județean explică de ce era necesară adoptarea unei hotărâri în acest sens.

Simon Adrian, purtător de cuvânt, Consiliul Județean Bihor: „În anul 2012, prin Hotărârea Consiliului Județean nr. 92, domnul Puia a fost numit director general al D.G.A.S.P.C. Bihor. Exact ca și în situația numirii, în momentul de față, având în vedere că este vorba despre o schimbare a raportului de muncă, se impune și este necesară o nouă Hotărâre a Consiliului Județean privind raportul de muncă al dânsului.”

Deși a primit expunerea de motive la proiectul de hotărâre pentru care i s-a solicitat votul, o parte a consilierilor nu cunoaște activitatea directorului DGASPC Bihor.

Ionel Avrigeanu, consilier județean: „Da, domnul Puia este membru PNL, așa cum sunt zeci de mii în județul Bihor.  Dar asta nu are legătură, să nu amestecăm lucrurile. Sunt foarte mulți membri de la alte partide cercetați penal sau asociați în alte … noi nu am făcut niciodată o asociere între persoanele chiar membrii și partidul respectiv. Eu nu pot să spun că sunt mulțumit sau nu pentru că nu cunosc în amănunt activitatea. Deocamdată văd că lucrurile funcționează. Nu știu care sunt problemele domnului Puia.”

Călin Puia este cercetat administrativ după ce Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a verificat împrejurările în care o familie din Statele Unite ale Americii a primit acces la informații despre două surori minore, aflate în plasament la Fundația Poarta Bucuriei, pe care dorea să le adopte. De asemenea, Camera de Conturi a stabilit că în perioada ianuarie 2012-aprilie 2015, DGASPC a făcut plăți nelegale în valoare de 684.460,29 lei pentru servicii sociale către Fundația Copiii Dragostei. Corpul de Control al Prefectului a descoperit ilegalități la furnizarea produselor alimentare și nealimentare către Centrul de recuperare și reabilitare neuro-psihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilități de la Remeți, de administrarea căruia se ocupă Fundația În casa ta, cu sediul în Bratca. În ultimii trei ani, DGASPC a achitat pentru serviciile sociale externalizate către această fundație peste 1.500.000 de euro. Prefectura a propus ANAF efectuarea unui control în acest caz.

Veres Diana

The post Mutat temporar, dar fără votul grupului PNL appeared first on Agenția News Bihor.

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat