De mai bine de doi ani în curtea Colegiului Tehnic Vadu Crișului zace un microbuz galben nou nouț primit pentru transportul elevilor dar care este inutil pentru școală. După desființarea școlilor mici din Birtin, Tomnatic și Topa acest microbuz trebuia să deservească transportul elevilor la școlile din Vadu Crișului, conducerea liceului folosind în continuare un singur microbuz și alegând să plătească abonamente pentru terțe firme de transport.

Conducerea colegiului aruncă vina pe primărie că nu a creat un post de șofer deoarece microbuzul a fost predat primăriei.

Incepe anul școlar și ar fi cazul ca acest microbuz să-și înceapă activitatea altfel nu are rost să ruginească în curtea colegiului sau în fața primăriei așa de dragul de a mai avea ceva galben în decor. Sau poate nu-și mai are rost încă o cheltuială în plus cu un șofer și întreținerea autoutilitarei având în vedere graficul în scădere al managementului colegiului care nu mai oglindește performanțele și faima de odinioară a primului liceu din mediu rural și care a dat societății oameni educați și bine pregătiți.

Din păcate pentru colegiul nostru care va începe anul școlar doar cu două clase de a IX-a și un rezultat devastator la examenul de bacalaureat din acest an ( aprox. 35% promovați ) nu putem decât să sperăm într-o revenire la ceea ce a fost cândva acest liceu.

Unde sunt vremurile sau mai bine spus conducerea, cînd erau șase clase terminale și o sectie a unei facultăți?

 

Comentarii (24)

 • Rinflorin Popa

  Eu mam oferit voluntar ( fără salariu) sofer pe acest microbus și am fost refuzat … Așa este la noi în România nu mai poți face voluntariat !!!

 • Mehesz Tamas

  Trist,de-a dreptul jalnic chiar…

 • Cipri Pali

  Nu-i bai, ca are rugina ce manca! 🙂 Asa e la noi, nimeni nu isi asuma nimic. Tot timpul e vinovat celalalt.

 • Tentis Mitrut

  Primarul are masina?!

 • Maier Zoltan

  Pe vremea celor sase clase erau 4 licee pe zona. Acum sunt 6. Faceti un calcul. Familiie erau cu 2-3 copii cel puţin, acum daca sunt 2 e familie numeroasa.

 • Reti Lucian

  Am fost informat,că in cazul in care primaria nu va angaja sofer pana la inceputul anului scolar, il vom pierde si ar fi pacat, in loc sa-l foloseasca Vadul,noi sa inchiriem de la alte firme…

 • Daniela Buciu

  V-om????!!!😲

 • Alexandra Puscau

  Cu surle si trimbite cu postari pe fbk a fost adus cu multumiri partidelor politice si asa au murit toate din pacate.

 • Raul-Adrian Filip

  Bine a-ți venit în Vadu Crișului! 😂😂

 • Maier Zoltan

  Nu are rost sa intru in discutie, oricum nu voi fi înteles.

 • Maier Zoltan

  Inca de la elevi nu am auzit !

 • Maier Zoltan

  Daca nu raspundeam, mai scriai oare….

 • Maier Zoltan

  In fine, fiecare cu opinia. Ramanem prieteni! 🙂

 • Marian Haragoş

  Eu am fost din generatia aia cu 6 clase.. si tin perfect minte cat de bine era vazut liceul din vad.. si putea avea potential absolut imens daca era un management bun in cobtinuare, dar cum a plecat dl Tecsi, s-a cam dus la vale.. un internat si o cantina mai lipsea.. si se puteau atrage elevi la greu.. dar mnah.. totul e sa se vreie..

 • Hajdu Aliz

  Cum sa nu fim 6 clase, cand toti exmatriculatii din zona erau acceptati, inclusiv din Oradea!!!!!!! Aaa…si ce medii aveau la BAC??!!…mai mari, decat cei/cele frecventau zilnic cursurile! ( ma gandesc, ca nu trebuie sa iti spun, cum au reusit!) E de apreciat asa-i?! (….si nu vorbesc doar de promotia 2008!!!!!!…)

 • Madalina Melinda Orban

  “Vom”, in cazul de mai sus se scrie legat, dacă la asta v-ați referit

 • Daniela Buciu

  S-a corectat, eu stiu cum se scrie!

 • Pali Vlad

  Hajdu Aliz , 👍👍👍😉

 • Reti Lucian

  Halo, oameni buni terminati cu certurile inutile ca nu rezolvati nimic, era vorba de un microbuz care din pacate nu are sofer sa fie folosit in folosul comunitatii restul sunt discutii…

 • Marian Haragoş

  Sincer, imi pare rau pentru ca avem un microbuz care sta si prinde praf, cand sunt familii care probabil de abia isi permit sa cumpere un abonament de autobuz. Cat despre ceea ce se spunea mai sus, cu exmatriculatii, asa, si? Eu stiu un lucru.. faceai boacane, zburai si de la vad.. imi aduc aminte de incidentul cu spray-ul paralizant, ce sa vezi.. asa cum acel elev a venit de la bratca.. asa a cam si plecat. Eram copii, toti faceam boacane, dar cu limita, stiam toti de frica directiunii. Nu conteaza cine de unde venea, ci conteaza ca se facea treaba. Probabil ca era un avantaj la aceea vreme ca nu era sub tutela primariei.. ce sa zic. 🙂

 • Marian Haragoş

  Apropo.. despre notele de la bac si cu bac-ul in sine.. tinea de bunul simt sa nu copiezi pe rupte, dar intr-adevar.. multi au luat note mai mari de cat cei care invatau pe bune, si asta a fost urat, dar adevarul pur e ca bacul a cam ajuns 0. Am venit in UK, cu enshpe mii de diplome traduse si legalizate, sa iti zic ce mi-a zis angajatorul ca face cu ele? Nu cred ca are rost! Nici macar, dar nici macar sa deschida prima fila din dosar! A fost scurt si la obiect, stii face aia si aia? Da sau nu? Atata tot! A trecut aproape 10 ani, si nu am ajuns sa il folosesc nici macar o singura data! Inclusiv in Romania cand am ajuns sa lucrez in agentiile de publicitate. Treziti-va la realitate!! In ziua de azi conteaza skill-urile si nimic mai mult!!! Daca esti bou, esti bou si cu diploma si fara. Nu poti sa termini un profil tehnic, si tu sa fii prost bota.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat