Reprezentanții județului Bihor la summitul ,,Inițiativa Celor Trei Mări”, desfășurat în București, în 17 – 18 septembrie, și-au prezentat susținerea pentru proiectul Via Carpatia, care presupune realizarea unui traseu rutier menit să facă legătura între Marea Baltică și Marea Neagră.

Delegația bihoreană a fost alcătuită din Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mihaiu, prefectul județului Bihor, Emilian Pavel, deputat în Parlamentul European, Adrian Simon, purtător de cuvânt al CJ, și Răzvan Puia, directorul Cancelariei Prefecturii. Aceștia au avut întrevederi cu reprezentanți ai Guvernului României și ai altor state membre I3S care și-au exprimat intenția de a sprijini Via Carpatia.

,,Am avut inițiativa de a promulga acest proiect pe agenda națională a țării odată cu organizarea conferinței internaționale din martie de la Oradea, unde prefecți și președinți de consilii județene au semnat protocolul de susținere al proiectului Via Carpatia. Cu această reprezentare comună de susținere, conducătorii autorităților județene au reușit să dea un impuls important acestei tematici pe care o susținem ca prioritate”, a declarat președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor. Detalii despre conferința de la Oradea puteți citi aici: https://agentianewsbihor.ro/2018/03/23/s-semnat-protocolul-de-sustinere-proiectului-via-carpatia-romania/.

Autostradă Oradea – Arad

,,Odată ce toți factorii de decizie ai sferei politice și-au exprimat sprijinul pentru acest coridor, România a devenit stat-susținător al proiectului Via Carpatia, iar acest element trebuie considerat un câștig pentru Bihor și partea de vest a României, ținând cont de faptul că subiectul nici nu era pe agenda publică la începutul anului 2018”, a declarat Adrian Simon, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bihor. Potrivit acestuia, Guvernul a aprobat prin memorandum proiectele de interconectare a regiunii, iar Via Carpatia a ajuns pe lista de interes pentru țara noastră. ,,Pasul următor este identificarea acelor instrumente de finanțare prin care să asigurăm realizarea construcției de drum dintre Oradea și Arad. Un posibil element al acesteia este fondul de investiții BERD, prin intermediul căruia se vor putea realiza proiectele primordiale”, a mai spus Simon.

Larisa Patricia Herlaș


The post Lobby pentru Via Carpatia appeared first on Agenția News Bihor.

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat