„Dezvăluirile consilierilor liberali Călin Gal și Ionel Avrigeanu seamănă mai mult cu o proastă informare. Din afirmațiile acestora, în Decizia Camerei de Conturi Bihor nr. 20/11.07.2018 s-au constatat prejudicii de 2,5 milioane de lei la două instituții subordonate Consiliului Județean Bihor. Afirmația este complet falsă! transmite conducerea instituției.

Suma menționată pentru Direcția Socială Comunitară se referă la întregul buget al acestia, inclusiv salarii, bunuri și servicii. La această instituție, în Decizia menționată, abaterea financiară constatată este de 5.000 lei din totalul de 900.000 lei alocat acestui capitol financiar, deci un procent de 0,55% abatere. Suma este în curs de recuperare, fiind semnat angajament de plată ferm. În privința celeilalte instituții, Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor, situația este aproape similară, aici fiind vorba de un buget mai mare, anumite abateri fiind contestate, deci în curs de clarificare, celelalte abateri având aceeași procedură de recuperare. Camera de Conturi Bihor, prin Decizia sus amintită, a stabilit ca și termen de implementare și conformare data de 31.01.2019, trasmite Simon Adrian, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bihor.

Ultimul raport asumat de administrația Bolojan se referă la anul 2016

Pe 23 iulie 2018, Consiliul Județean Bihor a transmis integral consilierilor atât Raportul, cât și Decizia Camerei de Conturi Bihor. În total 66 de pagini, documente publice. Primăria Oradea nu și-a asumat un astfel de document pentru anul 2017. Mai mult, ultimul raport asumat de administrația Bolojan face referire la anul 2016, iar acesta fost transmis consilierilor pe 5 iunie 2018, în 13 pagini. Vă prezentăm, într-un scurt tabel informațiile comparabile disponibile din această informare a P.M.O. și datele de la CJ Bihor, cu precizarea că abaterile se sancționează, însă prejudiciile trebuie recuperate.

P.M. Oradea (2016)

C.J. Bihor (2017)

Număr de abateri constatate

56

30

Valoare abateri, prejudicii

32.048.000

18.339.901

Prejudiciu de recuperat

533.000

179.669

În ceea ce privește sumele alocate de către instituțiile publice unor evenimente, acțiuni socio-comunitare, Consiliul Județean lansează apeluri publice, cu termene și date stricte. Municipalitatea realizează finanțarea unor asemenea proiecte prin asociații proprii, spre exemplu APTOR, care nu au regulament și ghid de finanțare, cerere-tip pentru finanțări, termene de depunere publice, clar stabilite și mod de decizie asumat, transparentizat, transmite purtătorul de cuvânt al CJ Bihor.

The post Lipsă de informare appeared first on Agenția News Bihor.

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat