Primăria Marghita și Primăria Beiuș sunt singurele administrații publice care au transmis toată documentația în baza căreia Agenția de Dezvoltare Durabilă din cadrul Consiliului Județean Bihor poate demara, săptămâna viitoare, licitația pentru construirea celor mai moderne autogări pentru transportul navetiștilor.

Încă din luna aprilie a anului trecut, administrațiile publice locale din Beiuș, Marghita și Săcueni au identificat terenurile pe care se vor construi cele mai moderne centre de transfer călători din județ. Până săptămâna trecută însă, doar Primăriile Beiuș și Săcueni au reușit să înainteze Agenției de Dezvoltare Durabilă, entitate prin intermediul căreia se va derula investiția Consiliului Județean Bihor, atât hotărârile Consiliului Local cât și SF-urile în baza cărora se vor putea licita lucrările. Terenul pus la dispoziția ADD de către Primăria Beiuș este situat pe Strada 1 Decembrie 1918, la ieșire spre Budureasa. Suprafața identificată de autoritatea publică Marghita se situează în vecinătatea primăriei. „Terenul se află în zonă centrală. Noua autogară poate fi racordată la utilități. Săptămâna viitoare vom încărca pe platforma SICAP, documentația pentru obiectivele de investiții Beius, respectiv Marghita. Câștigătorii licitației vor avea la dispoziție 2 luni pentru finalizarea proiectului tehnic (PT) și 5 luni pentru execuție”, ne-a spus directorul ADD Bihor, Vitályos Barna. Pentru demararea investiției, UAT-urile membre în Agenția de Dezvoltare Durabilă trebuie să pună la dispoziția ADD Bihor, un teren cu suprafață compactă de minim 800 mp, o hotărâre a Consiliului Local și solicitarea pentru finanțare.


Transportul public în județ, o prioritate

Avem obligația să rezolvăm problema transportului public în județ. Acest serviciu trebuie să funcționeze în condiții civilizate, cu prioritate. Consiliul Județean finanțează investiția prin Agenția de Dezvoltare Durabilă și are alocate fondurile necesare, a dăugat președintele Pásztor Sándor.

Noile autogări ar urma să cuprindă o clădire cu birou de informații, sală de așteptare, grup sanitar, peroane, parcări și spații comerciale. Autoritatea publică județeană așteaptă documentația pentru identificarea terenurilor și studiul de fezabilitate pentru proiectele din Săcueni și Salonta.

Veres Diana

The post Licitații pentru autogările finanțate de Consiliul Județean Bihor appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat