Filarmonica de Stat ne-a obișnuit ca în fiecare joi să pună în scenă un concert simfonic, și nici în această săptămână nu face excepție. Astfel, în 5 martie, de la ora 19.00, Sala de concerte „Enescu-Bartók” va prinde viață grație lui Andrea Barizza și Fülei Balázs.

Evenimentul muzical va cuprinde Hebridele – uvertura, op. 26 de F. Mendelssohn-Bartholdy, Concert nr. 2 în Si bemol major, op. 19 de L. v. Beethoven și Simfonia nr. 38 „Praga” în Re major, K.504 de W. A. Mozart. Melomanii vor fi răsfățați de Andrea Barizza (Italia), în calitate de dirijor și de solistul Fülei Balázs (Ungaria), la pian.

Despre artiști

Dirijorul invitat, Andrea Barizza, a absolvit Conservatorul de Muzică „Giacomo Puccini” din La Spezia, secția pian. A urmat studii de dirijat de orchestră la Universitatea de Muzică „Carl Maria von Weber” din Dresda. În 2015 obține premiul II la Concursul de Dirijat al Universității Centrale Germane. A fost asistentul dirijorului de cor al Filarmonicii din Dresda, corepetitor al Landesbühne Sachsen, iar în 2016 a fost asistent și corepetitor la Opereta de Stat din Dresda. Pe parcursul carierei sale de dirijor a avut prilejul să colaboreze cu violoniști de renume internațional, precum Dmitri Berlinsky, Valery Vorona, Viktor Tretiakov. În prezent Andrea Barizza este asistent al dirijorului Michale Sanderling la Filarmonica din Dresda.

Solistul invitat, Fülei Balázs, s-a născut în 1984 la Kecskemét. A început studiul pianului la vârsta de 8 ani, cu Katona Szabó Judit. Și-a continuat studiile la Conservatorul „Bartók Béla” din Budapesta. A concertat în Palatul Artelor din Budapesta, Konzerthaus din Viena, Concertgebouw din Amsterdam, precum și în Carnegie Hall din New York. A apărut în festivaluri importante, precum La Gesse Festival, Festival Radio France Montpellier, Miami Piano Festival, Schwetzinger Festspiele, Ferruccio Buson Festival. A câștigat concursuri internaționale la Budapesta, Taranto, Milano, Cagliari și Moscova. The International Holland Music Sessions l-a desemnat de două ori pentru a fi solistul turneului „New Masters On Tour”. A susținut concerte în majoritatea țărilor europene, precum și în SUA, Japonia, China, Israel și Australia.

Mădălina Venter

The post INVITAȚIE LA CONCERT appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat