La 51 de kilometri de Oradea, în micuța localitate Derecske din județul Hajdú-Bihar a fost inaugurat, la finele săptămânii, un bazin de înot didactic. Investiția se ridică la 414 milioane de forinți, aproape 1.300.000 euro, și a fost finanțată din fonduri guvernamentale. La ceremonia de inaugurare a bazinului didactic au participat reprezentanți ai guvernului maghiar, dar și o delegație din județul Bihor.

Mircea Tuduce, primar, Nucet: „Participăm cu o delegație la inaugurarea bazinului din Derecske. Mi-a plăcut foarte mult investiția de aici și sperăm ca în viitor să avem și noi o astfel de investiție în orașul nostru.”

În județul Bihor urmează să fie construite nouă bazine didactice de înot: în municipiile Beiuș, Salonta și Marghita, și în orașele Aleșd, Nucet, Săcueni, Ștei, Valea lui Mihai și Vașcău.

Vitályos Barna, director tehnic ADD Bihor: „Noi suntem primii care am avut această idee. Avem 9 proiecte făcute. Sperăm că anul viitor și la noi va fi asemenea inaugurare în orașul Nucet și orașul Săcueni.”

Delegația din Bihor și-a prezentat proiectul, iar autoritățile maghiare au salutat inițiativa.

Pajna Zoltán, președinte Consiliul Județean Hajdú-Bihar: „Avem o colaborare foarte bună la nivel instituțional cu Consiliul Județean Bihor și mă bucură nespus de mult faptul că și în Bihor vor fi asemenea investiții ca și în Ungaria doarece nu trebuie să ne îndepărtăm unii de ceilalți, din contră. Țelul nostru este acela ca de ambele părți ale frontierei să trăiască oameni sănătoși, să avem sportivi performeri pentru că oamenii de succes reprezintă un exemplu demn de urmat pentru majoritate.”

Deși în Derecske trăiesc puțin peste 9000 de oameni, în micuțul complex de înot se vor pregăti 2000 de elevi care studiază în școlile din localitățile învecinate. În afara orelor destinate pregătirii elevilor, în incinta bazinului, accesul se va face pe bază de bilet sau abonament.

 

Veres Diana

The post Investiții pentru succes appeared first on Agenția News Bihor.

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat