La Beiuș, Consiliul Județean Bihor derulează, prin Agenția de Dezvoltare Durabilă, din subordine, trei proiecte de investiții, în valoare de 7,9 milioane lei. Miercuri, președintele Pásztor Sándor, s-a aflat pe șantierul din apropierea stadionului „Francisc Matei”, unde Consiliul Local Beiuș a pus la dispoziție un teren de peste 2.300 mp, pentru construirea bazinului didactic de înot. Proiectul în valoare de 6,1 milioane lei (TVA inclus) are termen de finalizare luna noiembrie 2020. Potrivit primarului Petru Mlendea, încălzirea bazinului didactic se va face cu apă termală, întrucât, municipalitatea a finalizat investițiile în module termice, rețele și branșamente de apă geotermală. „La Beiuș există perspectiva dezvoltării turistice. Prin ADD Bihor va fi finanțată construcția unei autogări moderne, ce va fi amplasată pe strada 1 Decembrie 1918. Pe o porțiune de 2,3 km, această stradă va fi reabilitată, lucrarea finanțată de Consiliul Județean fiind inclusă în proiectul Drumul Apusenilor. CJ Bihor a alocat Beiușului echivalentul bugetului de investiții a municipiului pe un an de zile”, a precizat primarul Petru Mlendea. Dacă reabilitarea străzii 1 Decembrie 1918 se află în execuție, proiectul autogării este doar în etapa de achiziție. „Documentația pentru achiziția serviciului proiectare și execuție a fost publicată pe SICAP și asteptăm validarea. Este un proiect de aproape 1 milion lei”, a spus Vitályos Barna, directorul ADD Bihor.

Investiții de 6,7 milioane lei la Ștei

Primăria Ștei și ADD Bihor derulează patru proiecte de investiții, aflate în diferite stadii de implementare. Dacă reabilitarea și modernizarea internatului, și construirea terenului de sport a colegiului tehnic din localitate au fost finalizate, proiectul bazinului didactic de înot se află în faza de execuție. Investiția se ridică la 5.018.547,95 lei + TVA, iar după finalizare, bazinul va putea fi utilizat și de localnici. „Primăria orașului Ștei a finalizat proiectele pentru dezvoltarea sistemului de învățământ. Construcția bazinului înaintează, se toarnă planșeul. De asemenea, în ședința AGA, de luna viitoare, vom supune dezbaterii solicitarea domnului primar Iulian Balaj, pentru finanțarea unui SF necesar demarării proiectului care să rezolve aducțiunea apei potabile în Ștei”, a spus președintele Pásztor Sándor.

Veres Diana

The post Investiții în educație și infrastructură cu sprijinul Consiliului Județean appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat