Dansul contemporan este elementul definitoriu al celei de-a IV-a ediții a festivalului de dans Infinite. Anul acesta au fost invitate formații maghiare, binecunoscute la nivel european, precum Trupa Frenák Pál, Trupa Duda Éva și Trupa Pataky Klári, dar și reprezentanți ai dansului contemporan românesc, trupele independente Contemporary Creative Dreamers și IndieBox. „Intenția organizatorilor este aceea de a arăta diversitatea artei dansului, așadar, în selecție au intrat și „eco-baletul” celor de la GG Tánc din Eger, intitulat „Bolero”, un spectacol inspirat din folclor, „Al zecelea mire” al trupei „Duna Táncműhely”, respectiv spectacolul de flamenco al trupei internaționale a lui Pirók Zsófia”, transmite Biró Árpád, reprezentantul Teatrului Szigligeti, organizatorul festivalului Infinite.

Din program

Festivalul începe marți, 20 octombrie, la ora 19. În Sala Mare a teatrului este programată repetiția generală pentru spectacolul Spărgătorul de nuci (regie: Györfi Csaba, Topolánszky Tamás), o coproducție GG Tánc Eger și Ansamblul Nagyvárad. Miercuri, de la ora 17, la Studioul Szigligeti are loc Sorry not sorry (regia: Ádám Anna), iar de la 18:30, Noire (regia: Kovács Gerzson Péter), ambele spectacole fiind incluse în Programul „Imre Zoltán”. Tot miercuri, de la ora 18, la Sala Arcadia, publicul este invitat la Mult aer pentru nimic (regia: Delia Gavliţchi), în vreme ce de la ora 19 în Sala Mare, GG Tánc Eger va prezenta producția Bolero (regia: Rovó Virág, Halász Gábor, Topolánszky Tamás). Joi, 22 octombrie, de la ora 17, la Teatrul Arcadia, publicul va putea urmări spectacolul Trupei Pataky Klári, Mica orbie (regia: Pataky Klári), de la ora 19, în Sala Mare, Asociația Culturală „Létra” prezintă Nihil sine Deo (regia: Daniel Alexandru Dragomir) și Contemporary Creative Dreamers prezintă Awakening (regia: Marofka Mátyás). Vineri, la ora 17, Studioul Szigligeti este locul unde publicul este invitat la spectacolul de dans AfterEverAfter (regia: Horváth Nóra, Oberfrank Réka), parte a programului „Imre Zoltán”. În Sala Mare, de la ora 19 este programat spectacolul trupei Duda Éva, Wonderland, și cel al Companiei de dans Pál Frenák (Twins), iar de la ora 21, la Studioul Szigligeti, publicul este invitat la Bad mamma (regia: Valentina de Piante Niculae), o producție Indie Box. Sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 17, la Studioul Szigligeti va fi prezentată Gala Academiei, spectacolul studenților Universității Maghiare de Arta Dansului. Duminică, de la ora 17, la Studioul Szigligeti este prezentată producția Dansuri solo (regia: Györfi Csaba, Joó Renáta) a Ansamblului Nagyvárad, de la ora 18, Al zecelea mire (în regia lui Juhász Zsolt, Trupa „Duna Táncműhely”), Folkamenco (Pirók Zsófia și trupa FlamencozoneArt), iar de la ora 21, publicul va putea urmări spectacolul Kelly, în regia lui Raubinek Lili.

Organizatorii festivalului anunță că, în perioada 20-25 octombrie, va avea loc și un workshop de arta mișcării, cu participarea dansatorilor Ansamblului Nagyvárad și a studenților celor două universități din România.

News Bihor

The post Începe Infinite Dance Festival appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat