Începând cu data de 4 martie 2020, serviciile dezvoltate prin proiectul ,,VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!” urmează să devină funcționale prin: 42 de Locuințe Protejate, 42 de Grupuri de Suport, și 42 de Cabinete de Consiliere Vocațională înființate la nivel național.

În baza hotărârii de Consiliul Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor a dobândit calitatea de partener în cadrul proiectului. Proiectul ,,VENUS– Împreună pentru o viață în siguranță!” are ca obiectiv general îmbunătățirea și dezvoltarea măsurilor și serviciilor sociale în scopul prevenirii și combaterii violenței domestice la nivel național prin crearea și dezvoltarea unei rețele naționale inovative integrate de locuințe protejate, grupuri de suport și consiliere vocațională în scopul implementării unui program național de protecție a victimelor violenței domestice și derularea unor campanii privind prevenirea și combaterea violenței domestice.

Proiectul, în ansamblul său, are ca și scop prevenirea și combaterea fenomenului violenței domestice, prin crearea și dezvoltarea unei ,,Rețele naționale inovative integrate de locuințe protejate” pentru transferul la o viață independentă al victimelor violenței domestice și derularea unor campanii privind prevenirea și combaterea fenomenului violenţei domestice. În cadrul rețelei naționale inovative integrate de 42 de locuințe protejate (1 locuință la nivel de judeţ + municipiul Bucureşti) se furnizeaza începând cu 4 martie, servicii integrate pentru persoanele beneficiare din cadrul locuințelor protejate, după caz: cazare temporară, servicii de consiliere psiho-socio-medicală, consiliere juridică, continuarea/reintegrarea în sistemul de educație, furnizarea de măsuri de ocupare, consiliere, formare, reinserție/acompaniere socio-profesională în vederea inserției/reinserției socio-profesionale, măsuri de acompaniament, în concordanţă cu nevoile specifice ale victimelor violenței domestice. Astfel, în acord cu obiectivul general al proiectului, la nivelul județului Bihor a fost înființată o locuință protejată care furnizeaza servicii pentru un număr de cel putin 6 victime ale violenței domestice/an. De asemenea, la nivelul județului au fost înființate servicii integrate complementare: grup de suport și cabinet de consiliere vocațională care furnizeaza servicii atât pentru persoanele găzduite în locuința protejată, cât și pentru alte victime din comunitate. Grupul de suport va avea ședințe săptămânale cu aproximativ 10 victime/ședință pentru o perioadă de 6 luni/grup. Cabinetul de consiliere vocațională organizeaza ședințe individuale cu minim 50 de beneficiari/an.

Proiectul, în valoare totală de 51.080.375,72 lei, este cofinanțat din FSE, Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa Prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectiv Specific 4.4: Reducerea numărului de persoane aparținând grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/medicale/socio-profesionale/de formare profesională adecvate nevoilor specifice. În vederea implementării activităților asumate prin Acordul de Parteneriat, DGASPC Bihor are alocat un buget în valoare de 1.137.174,76 lei, contribuția proprie fiind în valoare de 22.743,50 lei. Proiectul are o durata de 48 de luni.

Mădălina Venter

The post Împreună pentru o viață în siguranță! appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat