Pentru 27 de elevi de liceu, orele au urmat un alt tipar. Joi, adolescenții au participat la cursuri de educație rutieră, în laboratorul din Cetate. Prin programul derulat cu sprijinul Consiliului Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte, preșcolarii și elevii din județ învață cum să se comporte în trafic, și testează echipamentele de ultimă generație care recreează, în spațiul virtual, situațiile neprevăzute pentru conducătorul unei motociclete. Tinerii au urmărit reprezentări video ale principalelor cauze producătoare de accidente rutiere și consecințele acestora. Dacă cei mai curajoși au testat simulatorul moto, care a generat situații pe care le poate întâlni un motociclist în trafic, alții au testat ochelarii care simulează efectele consumului de alcool și droguri. „Fiecare dintre cei prezenți a trebuit să parcurgă un chestionar. Astfel știm ce cunoștințe posedă ei în materie de siguranță rutieră și aflăm ce mijloace de transport folosesc atunci când merg la școală, poartă sau nu veste reflectorizante dacă sunt pe bicicletă, cunosc sau nu regulile de circulație, dacă au fost implicați vreodată într-un eveniment rutier. În timpul vizionării filmelor de prezentare, elevii au realizat importanța portului centurii de siguranță și fiecare a promis că va avea grijă, de acum înainte, chiar dacă va ocupa locul de pe bancheta din spate a mașinii, să cupleze centura de siguranță”, ne-a spus Jakab Róbert de la Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor.
Săptămâna siguranței la International School Oradea
Vineri, trei specialiști din cadrul Direcției de Implementare Proiecte Bihor, instituția care asigură derularea programului de siguranță rutieră în școli, cu sprijinul Consiliului Județean, au fost prezenți la Școala Internațională Oradea. „Am fost invitați de conducerea școlii, care a derulat activități în cadrul programului „Săptămâna Siguranței”. Le-am prezentat echipamentele de protecție pe care trebuie să le folosească bicicliștii și motocicliștii: vestele de protecție, căștile. Au urmărit scurte filme de prezentare, în limba engleză, și au completat teste. La final, fiecare a primit o diplomă de participare la cursul de siguranța circulației”, a spus Jakab Róbert.
În ultimele două săptămâni, 8 grupuri de elevi au participat la cursurile din Cetatea Oradea. În ceea ce privește programul Școala Altfel de la sfârșitul lunii martie, în fiecare zi a săptămânii, grupuri de elevi vor participa la cursurile din Cetate, susținute prin parteneriatul dintre Consiliul Județean, Inspectoratul de Poliție Bihor și Primăria Oradea.
Veres Diana
The post Educație rutieră prin programul susținut de Consiliul Județean Bihor appeared first on Agenția News Bihor.