În ședința ordinară a lunii iulie, cei 34 de consilieri prezenți au adoptat, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind acceptarea ofertei de donație imobiliară a Episcopiei Greco Catolice de Oradea. „Consiliul Județean Bihor a întreprins demersuri pentru promovarea noilor investiții la drumurile de interes județean și menținerea permanentă a drumurilor publice în stare de viabilitate, în scopul dezvoltării și sistematizării drumurilor județene și asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță. Astfel, în vederea dezvoltării DJ 764 A, Episcopia Greco-Catolică de Oradea a procedat la dezmembrarea unor proprietăți aflate în proprietatea Epsicopiei, ce sunt situate în vecinătatea drumului județean”, se arată în documentația supusă votului consilierilor. Mai multe terenuri, în suprafață totală de 4.629 mp, aflate în intravilanul stațiunii Stâna de Vale vor fi integrate în domeniul public al județului. Tot cu unanimitate a fost votat și proiectul privind trecerea din domeniul public al județului în domeniul public al municipiului Oradea a unei suprafețe de teren de 58.717 metri patrați, situată în strada Armatei Române nr. 1/A. În zona cuprinsă între strada Făgărașului, strada Traian Blajovici, Liceul cu Program Sportiv Bihorul și Grădina Zoolgică se va construi un complex sportiv modern cu terenuri de fotbal, tenis și bazine de înot.

Rectificarea bugetară votată de toți consilierii prezenți

Proiectul privind rectificarea bugetului Consiliului Județean și al instituțiilor subordonate pe anul 2020 a fost aprobat de toți cei 34 de aleși prezenți, joi, în sala de ședințe a Consiliului Județean. Prin rectificare s-au aprobat programul de investiții finanțat din excedentul pe 2019, și cel finanțat din venituri proprii, s-au alocat 327.000 lei către DGASPC Bihor, 88.280 lei primăriilor Tinca, Abrămuț, Nucet și Salonta. Consilierii județeni au votat suplimentarea fondurilor nerambursabile alocate de DSC Bihor pentru proiectele eligibile depuse de reprezentanții societății civile în domenii precum tineret-cultural, protecția mediului și social-comunitar. De asemenea, în ședința de joi, aleșii au decis numirea unui administrator delegat (6 luni) la conducerea SC Pază și Protecție Bihor SRL. Propunerea grupului PNL, fostul director Ioan Sala, a primit 18 voturi în favoare, 10 împotrivă și 6 abțineri. În acesată formă, proiectul de hotărâre privind măsuri legate de activitatea societății a trecut cu 19 voturi pentru, 10 împotrivă și 5 abțineri.

Veres Diana

The post Donație a Episcopiei Greco-Catolice pentru dezvoltarea unui drum județean în Stâna de Vale appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat