Deoarece coaliția PSD – UDMR – ALDE din Consiliul Județean Bihor nu a validat-o în funcție pe Carmen Pantiș, grupul PNL a votat negativ mai multe proiecte ale județului.

32 de consilieri au fost prezenți, marți, la ședința ordinară a lunii septembrie, desfășurată în Sala Mare a Consiliului Județean Bihor. În absența lui Julien Mateaș, consilier județean din partea ALDE, anumite proiecte de pe ordinea de zi, care aveau nevoie de 18 voturi favorabile, au rămas la ,,mâna” liberalilor. Ionel Avrigeanu, liderul grupului PNL din CJ Bihor, folosindu-se de pretextul respingerii validării mandatului lui Carmen Pantiș, cea care ar trebui să ocupe scaunul lui Dacian Foncea, a declarat: ,,În condițiile acestea, vă rog să nu contați pe noi ”. Și nici că s-a putut conta.

Votul negativ al liberalilor a făcut imposibile rectificarea bugetului județului Bihor și a instituțiilor subordonate pe anul 2018, repartizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția CJ sau însușirea inventarului actualizat al bunurilor care aparțin domeniului public și privat al județului. De asemenea, din același motiv nu au putut fi actualizați indicatorilor tehnico – economici pentru reparații capitale și amenajări interioare la sediul nou al Muzeului Țării Crișurilor.

DGASPC Bihor primește bani de la Guvern

Tensiuni între aleșii județului a provocat și proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării organigramei la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bihor, în ciuda faptului că proiectul a trecut cu 32 de voturi ,,pentru”. La discuțiile dinaintea votului, Călin Gal a ținut să dezbată situaţia de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Rîpa și de la Centrul de Plasament nr. 2 Oradea. ,,Problema mea este una singură. Am creat organigrama, dar nu am văzut bugetarea. Asta înseamnă că cel puțin pentru o lună nu vom putea face nimic, atâta timp cât nu am creat și partea bugetară”, a semnalat Gal. Răspunsul a venit de la președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, care a explicat că DGASPC va primi 8.929.000 lei de la Guvernul României.

,,Lucrurile se pot rezolva la DGASPC prin dialog. Și iată că noua conducere a instituției are dialog cu Consiliul Județean (…). Din păcate, DGASPC a avut un director (nr. Călin Puia) care nu a vrut să discute cu conducerea CJ”, a declarat și vicepreședintele Ioan Mang, care s-a arătat optimist în privința colaborării viitoare între dintre cele două instituții.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, a anunțat că aleșii vor fi convocați la o ședință extraordinară, programată pentru vineri dimineața.

Larisa Patricia Herlaș

The post Disensiuni între aleșii județului appeared first on Agenția News Bihor.

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat