Concertul programat să inaugureze noua stagiune a Filarmonicii va avea loc, joi, în data de 17 septembrie, de la ora 19, în sala de concerte „Enescu-Bartók”. Conducerea instituției de cultură anunță că evenimentul muzical se va organiza cu respectarea tuturor măsurilor și regulilor impuse pe durata stării de alertă. „Cele mai importante dintre acestea sunt măsurarea temperaturii, purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor, păstrarea distanței de 1,5 m atât în fața casei de bilete cât și la intrarea în instituție. Însă, distanța dintre scenă și spectatori trebuie să fie minimum 3 m, astfel primele două rânduri din fața scenei vor rămâne libere. Referitor la distribuția locurilor din sală, fiecare al doilea scaun va trebui să rămână liber. Prin excepție de la această regulă, unul sau maximum doi minori cu vârsta sub 12 ani pot sta lângă un adult însoțitor, fără a avea spații libere între ei”, anunță managerul Meleg Vilmos. În plus, concertele se vor desfășura fără pauze, iar durata maximă a unui spectacol va fi de o oră și douăzeci de minute.

Concert cu repetiție

„Dat fiind faptul că, nu putem depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, am luat decizia să repetăm vineri concertul din ziua de joi oferind astfel șansa unui număr mai mare de spectatori să participe la concertele noastre. Deocamdată nu vom emite abonamente, doar bilete, care pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii, de luni până vineri între orele 11-16 sau cu o oră înainte de concert”, a adăugat managerul Filarmonicii de Stat Oradea.

În programul concertului ce deschide noua stagiune sunt propuse spre audiție Octet pentru suflători de alamă (Delalande – Taillard), Concert pentru vioară și orchestră nr. 5 în La Major (Mozart) și Simfonia nr. 9 în Do Major pentru coarde (Mendelssohn – Bartholdy). Dirijorul orchestrei va fi maestrul Romeo Rîmbu, iar solistul invitat, Simina Croitoru (vioară).

Veres Diana

 

The post Deschiderea stagiunii în stare de alertă appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat