Traian Bodea a anunțat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că asocierea de firme Costa V.O.C. Impex-Trebor Drum Construct S.R.L. va demara investițiile privind construirea și amenajarea Parcului Industrial Tileagd.

Potrivit vicepreședintelui Traian Bodea, constructorul va avea la dispoziție 12 luni pentru finalizarea investiției în Parcul Industrial Tileagd, care se întinde pe o suprafață de 9,3 hectare. „Se vor realiza drumuri de acces, parcări, rețele de alimentare cu apă și rețeaua de apă pluvială. Valoarea contractului este de 4.521.955 lei fără TVA. Separat se va realiza partea de alimentare cu energie electrică”, a spus Traian Bodea. Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor a prezentat situația celorlalte amplasamente industriale. „Consiliul Județean Bihor a contractat realizarea proiectului tehnic (PT) pentru Parcul Industrial Săcueni. La Beiuș este vorba despre o suprafață de 9 hectare însă au un proces pe rol cu o asociație urbarială. La Tămășeu vorbim despre un amplasament de 7 hectare și sperăm să demarăm procedura pentru realizarea studiului de fezabilitate”, a precizat vicepreședintele Traian Bodea. Cooptarea comunei Tămășeu, aflată în imediata apropiere a viitoarei autostrăzi Transilvania, urmează să se realizeze în primul trimestru al anului 2019.

Parteneriat pentru introducerea gazului în județ

Traian Bodea a vorbit și despre situația proiectelor privind dezvoltarea rețelelor de alimentare cu gaz. „Consiliul Județean susține înființarea Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.). Este mai ușor să se racordeze la rețeaua națională de gaz în această formă decât fărâmițați în unități administrativ teritoriale. Consiliul Județean va susține financiar realizarea studiilor de fezabilitate. Dacă A.D.I-urile vor solicita, Consiliul Județean Bihor va intra ca partener în Asociații. Printr-o hotărâre (HCJ) se va stabili și procentul unitar cu care va contribui Consiliul Județean Bihor la finanțarea SF-urilor”, a anunțat Traian Bodea.

Vicepreședintele Consiliului Județean a spus că în ultimii 12 ani, instituția nu a făcut demersuri pentru dezvoltarea rețelei de gaz în Bihor, însă acest lucru se va schimba. „Ne vom implica. Se vor putea accesa fonduri prin PNDL pentru dezvoltarea rețelelor, A.D.I.-urile vor putea fi distribuitori. În ceea ce privește Transgaz, conducerea a anunțat că există bani pentru investiții. De exemplu, în 12 luni, Transgaz poate dezvolta rețeaua de la Lugaș spre Borod. Pentru că nu au existat solicitări, Transgaz a operat doar costuri de conservare a magistralei până la Lugaș”, a adăugat Traian Bodea. Potrivit acestuia, după ce autoritățile sau A.D.I.-urile vor depune SF-urile, Transgaz va întocmi un memoriu ce va cuprinde soluțiile tehnice pentru introducerea și dezvoltarea rețelei de gaz.

Veres Diana

The post Demarează investiția în Parcul Industrial Tileagd appeared first on Agenția News Bihor.

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat