În data de 26 Iulie 2017 a fost semnat contractul de cooperare între reprezentanții Agenției de Managemant al Destinației Bihor și Asociația Bihari Tours din Békéscsaba.

Semnarea acestui protocol a validat, de altfel, o primă întâlnire în care reprezentanții organizațiilor din turism s-au pus la masa rotundă și au dezbătut dezvoltarea turismului între cele două județe.

Din partea reprezentanților instituțiilor și organizațiilor din Békés (Ungaria) au participat: Opauszki Zoltán, directorul de Dezvoltare al Consiliului Județean Békés, Gulyás Péter, președintele Asociației de Turism din Békéscsaba, Kocziha Attila, președintele și Veres Zsolt vicepreședintele Asociației Bihari Túrák, Varga Sándor, președintele Asociației Csabai Bihargók și Elizabeth Komlósi Kálmánné Szolosi, fondator și membru al Asociației Túrázz Velünk.

Din partea județului Bihor reprezentanți au fost: Bántó Norbert, director executiv al Agenției de Management al Destinației Bihor și Szabó József, administratorul public al județului Bihor.

În urma discuțiilor, toți participanții au admis că pentru dezvoltarea turismului ar fi oportună o bună colaborare și promovare reciprocă a destinațiilor turistice, atât din Bihor, cât și din Békés, spre exemplu, sub formă de excursii de o zi, deoarece acestea având menirea de a anima oferta turistică în cele două zone de frontieră.

Bántó Norbert, director executiv al Agenției de Management al Destinației Bihor a subliniat faptul că cei mai mulți turiști care practică trekking-ul provin din județul Békés, astfel printr-o bună promovare se înțelege adăugarea în pachetele turistice, a ofertelor speciale de tip trekking pentru destinațiile din județul Bihor.

“Cooperarea reciprocă, este benefică pentru județul Bihor, deoarece va facilita crearea unei legături directe cu asociațiile, agențiile de turism și cu alte entități care se ocupă cu promovarea turismului în Ungaria, în scopul de a promova județul Bihor și de a aduce cât mai mulți turiști pe aceste meleaguri”, a precizat Bántó Norbert.

La semnarea contractului, părțile s-au angajat să furnizeze în timp util și reciproc informații care vor ajuta la promovarea celor două regiuni, să pregătească materiale și publicații în limba maghiară cât și în limba română, și să colecteze date pentru a putea descoperi și îmbunătăți cerințele turistice, astfel încât calitatea serviciilor să crească.

Bántó Norbert, director executiv al Agenției de Management al Destinației Bihor

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat