Conform informării transmisă de purtătorul de cuvânt al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Bihor, finanțarea lucrărilor de cadastrare este asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR). „În 2020, se vor licita lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în peste 500 de unități administrativ-teritoriale. Pentru primele 246 de comune, procedurile de atribuire vor fi inițiate în luna aprilie. Comunele din județul Bihor pentru care vor fi scoase la licitație lucrările de cadastrare sunt Bratca, Căpâlna, Holod, Suplacu de Barcău și Tileagd, iar suprafața vizată este de 36.879 de hectare”, a transmis Adina Miron.

Anul trecut, în județul Bihor au fost eliberate, gratuit pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF), aproape 10.000 de cărți funciare. Lucrările de cadastru general au fost finanțate din veniturile proprii ale ANCPI, prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Bihor. Din cele 101 UAT-uri din județul Bihor, Borod, Borș, Sântandrei și Tulca sunt cadastrate în proporție de sută la sută, iar în alte 65 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Proiectul major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” are o valoare de aproximativ 313 de milioane de euro și vizează realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pentru o suprafață de aproape 5,8 de milioane de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României”.

Veres Diana

The post Continuă cadastrarea appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Comentarii (1)

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat