După ce a promis că va sprijini prin toate mijloacele legale reedificarea Palatului Episcopal Greco – Catolic din Piața Unirii, clădire care a suferit distrugeri masive în urma incendiului violent de sâmbătă seara, conducerea Consiliului Județean anunță că a decis alocarea sumei de 100.000 lei către Episcopia Greco – Catolică Oradea ,,pentru a demara primele etape din procesul de reconstrucție a clădirii monument”.

,,Această sumă se regăsește în proiectul Hotărârii Consiliului Județean privind rectificarea bugetului județului pentru 2018. Inițiativa urmează să fie supusă la vot în plenul ședinței de mâine, 28 august 2018”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bihor, Adrian Simon. Votul favorabil al consilierilor județeni ar însemna, potrivit aceluiași comunicat, ,,un sprijin financiar de urgență pentru a contribui la lucrările de conservare și stabilizare a clădirii Palatului Episcopal din Piața Unirii”.

,,Conducerea instituției noastre își exprimă convingerea că și această tematică este una care trebuie să întrunească solidaritatea tuturor factorilor sociali și administrativi din Bihor”, a încheiat Simon.

Larisa Patricia Herlaș

SURSĂ FOTO: Ovi D. Pop

The post Consiliul Județean Bihor alocă 100.000 lei pentru refacerea Palatului Episcopal Greco – Catolic din Oradea appeared first on Agenția News Bihor.

Încă nu s-au făcut comentarii.

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continut protejat