După ce la începutul lunii aprilie au votat procedura de desfășurare a ședințelor, pe perioada stării de urgență, cei 35 de aleși ai bihorenilor testează modalitatea de lucru.

Marți, aleșii s-au întrunit, online, pentru a testa noul soft ce le va permite organizarea ședințelor în sistem de videoconferință. Cu excepția unui singur consilier (Lidia Popa-PNL), aleșii au participat la întrunirea deliberativului pentru a simula procedura de lucru în cazul adoptării proiectelor de hotărâre. Pentru început, consilierii au testat procedura de trimitere a mesajelor text, în timp real. „Avem la dispoziție 60 de secunde pentru a vota cu Da, Nu sau Mă abțin un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi. Voi enunța proiectul de hotărâre, când se va da drumul la vot și când expiră timpul. Cine nu a reușit, din cauza unor probleme de ordin tehnic, să își exprime votul înainte de expirarea timpului, va beneficia de 30 secunde suplimentare pentru exercitarea votului. În cazul în care, în cele 60 de secunde, consilierul își exprimă mai multe opțiuni, votul se va anula”, a spus președintele Pásztor Sándor. Aleșii au testat și procedura privind inițierea unor dezbateri sau discuții pe marginea proiectelor de hotărâre. De asemenea, aceștia urmează să testeze și votul deschis, exprimat public prin ridicarea mâinii sau apel nominal.


 

Noul regulament de funcționare prevede organizarea de ședințe prin videoconferință, fiecare consilier având posibilitatea să se conecteze la un soft care îi permite să voteze de acasă sau de la locul de muncă, direct de pe tabletă, laptop sau telefonul mobil. Dacă 34 de consilieri își vor exercita votul de la distanță, în sala de ședințe a Consiliului Județean vor fi prezenți președintele Pásztor Sándor, secretarul județului, Carmen Soltănel, trei angajați ai instituției care vor centraliza voturile, dar și directori de servicii și instituții subordonate, cu respectarea distanței de siguranță, conform prevederilor legale.

Veres Diana

The post Consilierii județeni testează procedurile de vot appeared first on Agenția News Bihor.

Articol creat de Agentia News Bihor ... vezi detalii

Comentarii (1)

Lasă un răspuns, comentariu sau sugestie direct cu contul tău de Facebook, Twitter, Google+

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
error: Continut protejat